De kwaliteit van de geteste haringen was dit jaar hoog. 48 van de 148 bezochte verkooppunten kreeg een eindcijfer van 8 of hoger. 31 haringverkopers scoorden slechts een 2,5 of lager. Morgen publiceert het AD de complete ranglijst.
De kwaliteit van de geteste haringen was dit jaar hoog. 48 van de 148 bezochte verkooppunten kreeg een eindcijfer van 8 of hoger. 31 haringverkopers scoorden slechts een 2,5 of lager. Morgen publiceert het AD de complete ranglijst.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Ook dit jaar eindigden supermarkten aan de onderkant van de ranglijst in de Haringtest, schrijft Distrifood.
Bij de 148 geteste verkooppunten zitten zeven supermarkten. Vier van deze verkooppunten kregen een 0, de best scorende supermarkt moest het doen met een 3.
In de volledige AD-haringtest merkt het AD op dat veel haring te warm wordt verkocht.
Veel mensen weten niet dat verse vis bewaard moet worden bij een temperatuur tussen de 0 en 4 graden. 'Bewerkte vis' mag iets meer hebben, 7 graden maximaal maar liever kouder.
Haring kan wel wat warmte hebben, maar niet lang.