De twee gastsprekers tijdens deze bijzondere avond zijn Daan Kromhout en Sander Kersten.

Daan Kromhout
Daan Kromhout is voorzitter van de commissie van de Gezondheidsraad die in 2015 de ‘Richtlijnen Goede Voeding’ uitbracht. Hij had de leiding bij de beoordeling van de wetenschappelijke kennis over de relatie tussen voeding en de meest voorkomende ziekten. In de nieuwe richtlijnen die daaruit volgden, staat onder andere dat je het beste helemaal geen alcohol meer kunt drinken en ook rood vlees beter kunt laten staan. Welke voedingsmiddelen en patronen leiden tot gezondheidswinst?

Sander Kersten
Sander Kersten is hoogleraar Moleculaire Voedingswetenschappen aan de Universiteit Wageningen en onderzoekt onder andere welke effecten vetten hebben in ons lichaam. In het Science Café legt hij uit hoe voeding ons lichaam tot op celniveau beïnvloedt. Welke processen maken het mogelijk dat ons lijf voedingsstoffen opneemt, ze opslaat en omzet in energie? En welke invloed hebben deze verschillende stoffen op onze gezondheid? Verantwoord voer voor discussie!

Informatie
Adres: Mariënburg 26, 6511 PS, Nijmegen
Tijd: 20.00 – 22.00 uur
Entree: gratis (vol=vol)

Voor meer informatie zie de website van Science Café Nijmegen.
Dit artikel afdrukken