Optimale sportprestaties vragen niet alleen om goede training, maar ook om een gebalanceerd dieet. Specifieke sportvoeding is daarom een groeiende productgroep. Onderzoekers werken aan thema’s als opname van micronutriënten, de rol van energie en eiwitten en het effect van training op het darm- en immuunsysteem. De wisselwerking tussen voeding en lichamelijke activiteit is interessant, maar complex.

Luc van Loon, hoogleraar trainingsfysiologie en voeding aan de universiteit van Maastricht en
Maria Hopman, hoogleraar geïntegreerde fysiologie aan de Radboud Universiteit, bediscussiëren de huidige kijk op het thema en werpen een blik op de toekomst van sport en voeding.

Praktische informatie
Wanneer: 24 september
Adres: Café Loburg, Molenstraat 6, 6701 DM Wageningen
Aanvang: 20.15 (19.45 live muziek)
Taal: Engels

Kijk voor meer informatie op de website.

Fotocredits: Science Cafe Wageningen
Dit artikel afdrukken