Science Café Wageningen organiseert donderdagavond 30 november een gezellig en informeel debat over de ontwikkeling van duurzame steden.

Hoogleraren Huub Rijnaarts (Environmental Technology, WUR) en Arjan van Timmeren (Environmental Technology & Design, TU Delft) gaan in op bepalende concepten en technologieën voor de toekomst van moderne steden. Wat zijn de gevolgen voor de wereld, de maatschappij en onze levens?

Meer dan de helft van de wereldbevolking woont inmiddels in steden. Hoewel steden deze slechts 3% van het aardoppervlak beslaan, wordt meer dan twee derde van het broeikasgas in metropolen geproduceerd. Steden worden daarnaast geconfronteerd met uitdagingen zoals voedselvoorziening, volksgezondheid en de gevolgen van klimaatverandering. Om deze het hoofd te bieden zijn nieuwsoortige oplossingen nodig voor hoe we onze steden vormgeven, bouwen, gebruiken en ervaren.

Een ‘Science Café’ is een informele samenkomst in Cafe Loburg in Wageningen waar wetenschappers, geïnteresseerden en debaters de impact van wetenschap op de maatschappij bespreken. Jelle de Gruyter modereert het debat en de avond is omlijst met live muziek (van Troubagroove).

Science Café wordt gesponsord door de Wageningen Universiteit, KLV (Wageningen Alumni Netwerk) en Resource Magazine.

Informatie
Data en tijden: 30 november 2017, 19:45-22:00
Entree: Gratis
Locatie: Café Loburg, Molenstraat 6, Wageningen
Website: Kijk voor meer informatie op de website.
Dit artikel afdrukken