Het wordt een “adresjesboek” waar alle plekken vermeld zijn waar je lekker, puur en eerlijk voedsel kunt vinden. Restaurants, kalverhouders, spinazie- en appeltelers, slagers, bakkers en kaaswinkeliers die in het boek vermeld staan, mogen in het jaar dat de gids is verschenen een speciale Slow Food sticker met jaartal voeren, en daarmee krijgen zij de mogelijkheid om hun band met het gedachtengoed van Slow Food tot uiting te brengen.
Het is dus nog een boekwerkje, naast de Lekker-lijsten, de Michelingids, de Gault-Millau en meer van die je-moet-ze-ieder-jaar kopen gidsen. Maar het suggereert meer. Zo'n ja-iets-maar-ik-niet-wat-maar-het-is-wel-goed. Iets dat bijv. heel duidelijk is gedefinieerd door het Eko-keur, door diervriendelijkheidslabels en -richtlijnen, door duurzaamheidslabels en misschien zelfs wel door gezondheidslabels. Maar welke criteria Slow Food
Enne ... wat doe je nou met die slager die geweldige ossenworst en kalfspastei maakt, maar die ook Unox-rookworst en natte gekookte ham verkoopt 'omdat klanten daar nou eenmaal om vragen'? Kun je de sticker trouwens ook aanvragen of komt hij als een Michelinster uit de lucht gevallen?
Vraag: wat voegt zo'n sticker toe? Op 28 maart spreekt Slow Food erover. We kunnen er alvast aan bijdragen.
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
jij schijnt ze te kennen, Ewout, dus nodig ze eens uit via de interne mail van Slow Food. Samen zitten we al op 135 adressen, misschien hebben ze wat aan ons, als ze zelf niet verder komen dan 100.
Nico, I stand corrected! Feit blijft dat een Delftsche inwoner met fiets daar toch iets van zou moeten kunnen merken :o)
Maar goed, ik ben erg benieuwd naar de ontwikkelingen. Ik denk dat we zonder inbreng van de mensen die betrokken zijn bij organisatie achter de sticker niet verder komen in de discussie, en verwacht niet dat die mensen hier snel mee zullen doen (hoewel ik ze van harte uitnodig!)...
ik citeer: "De gemeenteraad van Schipluiden kiest op 18 oktober 2001 unaniem voor de zogenoemde 5-2 variant. Dit is de variant waarbij Schipluiden en Maasland fuseren....." (bron website gemeente Midden Delfland). "De gemeente Midden-Delfland is op 28 juni 2008 uitgeroepen tot de eerste Cittaslow van Nederland." (bron website cittaslow nederland).
Ik gaf al aan dat ik uit mijn hoofd al 35 adressen bij mij uit de buurt kan noemen, daarmee ook aangevende dat 100 een belachelijk laag aantal is. Maar kennelijk zit Sander ergens hoog in zo´n "convivium", dus hij zal het wel weten.
Mijn punt was dat hier met name door "kritische" Slow Foodleden gedebatteerd wordt over stickers, terwijl de een of andere kopstuk van Slow Food het maar over 100 adressen vindt gaan. Wat heb je daar nu aan. Koop dan de Foodlovers guide.
Nu het kennelijk afkomstig is uit een interne mail van Slow Food aan zijn leden, vrees ik dat we het hier hebben over 100 adresjesgids(je) die onder de leden verspreid gaat worden, zodat die lekker kunnen gaan samenklitten rond een sticker.
Ik vraag me trouwens af wie er zo onbehoorlijk is een interne mail openbaar te maken. Dat moet ze bij Slow Food toch behoorlijk aan het denken zetten. Ik voorspel dat we er niets meer van horen.
Bij mij weten ging het niet om de gemeente maar om het gebied... Officieel dus Den Hoorn, Maasland, Schipluiden, 't Woudt en De Zweth. Delft zelf niet, maar ik heb ook een fiets :o)
Ik weet niet waar die 100 vandaan komt, maar denk dat die schatting aan de lage kant is. Het gaat (bij mijn weten) om zowel verkoopadressen, boeren, en ambachtelijke slagers/bakkers/etc. Volgens mij heb je dan alleen in Amsterdam al 100 adressen? Misschien dat ik er met mijn beperkte geografische kennis enorm naast zit.
De 28 maart komt uit een interne mailing aan de leden, maar ik denk dat Dick het verkeerd heeft geinterpreteerd. Op 28 maar is er een symposium “Waterbommen of smaakexplosies?”, Jan Wolf (voorzitter SF Nederland) zei "De inzichten [van het symposium] zullen ons van pas komen bij het samenstellen van de jaarlijks te verschijnen Slow Food gids voor Nederland"
Nico, SF-leden hebben een aankondiging van die vergadering gekregen, als ik het wel heb via de Slakkenpost.