Op 11, 12 en 13 september vindt het eerste Slowlands Festival plaats op Landgoed Velder in Liempde-Boxtel. Het is een nieuwe festivalformule waarbij slow food en gastronomie minstens even belangrijk zijn als de programmering.

Food en Drinks
Tijdens Slowlands zijn er bier- en wijnwandelingen waarbij festivalgangers aan de hand van een drankenkaart een rondje langs de pop-up restaurants en foodtrucks maken. Op het terrein zijn er kookdemo’s en proeverijen.
Je vindt een Biergarten, een wijnlokaal en een Irish Pub. Met 60 speciaalbieren, 40 wijnen en verschillende sterke dranken is de keuze enorm. Op het Food on Fire BBQ plein is de festivalslager actief en kunnen bezoekers ook zelf barbecueën.

Programma
Het weerbestendige festival biedt voor ‘elk wat wils’. Verschillende tribute bands, singer-songwriters en DJ’s laten zich van hun beste kant zien. Over het hele festival terrein is er straattheater en vanaf zonsondergang is de Solar Cinema open.
De Slowlands Feel Good Fair is een belangrijk onderdeel van Slowlands 2015 en herbergt een veelheid aan enthousiaste ondernemers die hun producten presenteren. Hier zijn ook activiteiten voor kinderen, zoals workshops en schminken.
Op vrijdag kunnen groepen vanaf 10 personen een VrijMiBo-bbq plannen op het festival. Op zaterdag vindt het Oktoberfest plaats en op zondagmiddag kan iedereen deelnemen aan de Slowlands ‘Pubquiz’.

Het uitgebreide programma vind je hier.

Informatie en tickets
Locatie: Landgoed Velder, Wilhelminastraat 2, Boxtel
Dag-ticket: €14,50 (entree, live optredens, fair)
Passepartout (3 dagen): €35
Kinderen tot 14 jaar hebben gratis toegang.

Er zijn ook diverse combinatietickets beschikbaar voor de verschillende activiteiten (zoals de VrijMiBO-bbq, het Oktoberfest, wijnproeverijen en de Pubquiz) in combinatie met de entree.
De tickets zijn te koop via de website en bij alle Primera winkels.

Fotocredits: Slowlands
Dit artikel afdrukken