imageDe sociale controle in Nederlandse bedrijfsrestaurants is erg groot. Maar liefst tweederde van de werknemers voelt zich geremd om een vette snack te nemen tijdens de lunch. Dat blijkt uit onderzoek van Zilveren Kruis.

De zorgverzekeraar liet bureau GfK onderzoeken hoe het staat met het gezondheidsgehalte van de Nederlandse werknemer. Liefst 96 procent voelt zich verantwoordelijk voor een gezonde leefstijl, 60 procent is positief over de eigen leefstijl. Belangrijkste conclusie uit het onderzoek is dat de helft van alle werkgevers weinig faciliteiten, zoals gezondheidstesten en fitness, bieden. Sociale controle erg groot
Naast beweging is voeding een belangrijke pijler van een gezonde leefstijl. De sociale controle in bedrijfsrestaurants is groot. Tweederde van alle werkenden durft geen vette snack te verorberen tijdens een lunch met collega's. Vooral vrouwen en hoogopgeleiden voelen zich op hun vingers gekeken. De ondervraagden zijn overwegend tevreden over het gezonde voedingsaanbod.

Gezonde producten goedkoper maken
Volgens het onderzoek zit er nog verbetering in het goedkoper maken van salades en sappen, het benadrukken van het belang van water drinken en het aantrekkelijker maken van bruin brood. Vrouwen zien vooral de prijs van gezonde producten als belemmering, terwijl mannen zich negatiever uitspreken over de smaak of het nut er niet van inzien. Verder willen werknemers dat gezonde drankjes als Yakult en Becel pro.activ vaker worden aangeboden evenals avondmaaltijden.

Tsja.... dus wat doen hoger opgeleiden dan? Ze gaan in hun torentje zitten en laten iets halen bij McD ( zoals recentelijk te zien was bij een reportage van rtl-4 met Jan-Peter Balkenende)

bron: zibb

Dit artikel afdrukken