![image](/images/uploads/soepzooi.jpg)
Gisteren (zaterdag) wilde ik soep maken, dus ik ging naar de slager voor schenkel. Helaas, de slager was uitverkocht. Dan maar naar de AH. Geen schenkel te zien. Gevraagd aan de jongen die het vlees aan het bijvullen was. Schenkel – nee, hij had het niet gezien, en trouwens, er was ook geen “vak” voor, dus het zou er wel niet zijn. Hè?!? Dat kon toch niet waar zijn ?? De jongen haalde de AH-medewerker erbij die verantwoordelijk is voor het vlees. Inderdaad: de schenkel is uit het assortiment ! Maar, vroeg ik ontzet, hoe moet je dan soep maken ?? Waarop de heren antwoordden: dat weet ik niet, want ik heb geen idee hoe je soep maakt. Gelukkig had de visboer een “nog niet zo heel lang” dode vrouwtjeskreeft liggen, dus eten we vanavond kreeftensoep. Bij gebrek aan brood eet men korstjes van pasteien, nietwaar?
Marie Louise voegt aan haar schets toe:
En dan nog iets. Ik koop slechts in uiterste nood vlees bij AH, maar àls ik het doe, dan biologisch. Waarbij mij opvalt dat het biologisch varkensvlees vaak beren-vlees is (i.e. van niet-gecastreerde mannetjesvarkens) en dat er qua bio-varkensvlees alleen speklappen en karbonaadjes zijn, en qua bio-rundvlees alleen niet nader gespecificeerde “biefstuk” (een uiterst misleidende naam want zelden zo’n t-a-a-i stuk vlees gehad), tartaartjes en gehakt. Ik vraag mij dus twee dingen af : (1) waarom mag van AH biologisch vlees niet lekker zijn, en (2) waar blijft de rest van die biologische karkassen, de bio-entrecôte, de bio-fricandeau etc. ? En de bio-schenkel …
Ik ben even ver uit de buurt van Albert H. winkels en kan het dus niet controleren, maar begrijp dat Albert inmiddels op z'n varkensvlees durft te zetten dat het van beren is. Van ongecastreerde nog wel.
Werkelijk, m'n klomp breekt van geluk, want dat is een grote vooruitgang (nee, da's geen ironie). Maar waarom nou weer 3e rangs vlees?
Hebben al meer mensen berenvlees bij de heer A. Heijn aangetroffen?
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Chalias, je zegt: "Van Braziliaans (pluimvee)vlees is uit publicaties bekend dat de dieren op een heel wat diervriendelijker manier worden opgefokt dan Nederlandse dieren."
Als je dat zo stellig beweert, zou ik het toch wel graag ondersteund willen zien.
Ga eens graven, want ik ben benieuwd.
Dick, nooit er op gerekend dat iemand daarom zou vragen dus artikeltjes daarover nooit verzameld.
Uit die artikelen kwam ook tot mijn verrassing naar voren dat m.n. Brazilie heel zorvuldig met zijn dieren omgaat.
Altijd gedacht dat bulkproduktie overal dezelfde ellende betekende. Dat is dus niet zo.
Om misverstanden te voorkomen : AH vermeldt niet op de etiketten van zijn bio-varkensvlees dat het om berenvlees gaat, maar soms is het dat : je ruikt het, je proeft het ...
Chalias, kun je die publikaties hier eens citeren?
Het was mij al lange tijd duidelijk dat AH onder het mom van "biologisch" alleen maar slachtafval verkoopt tegen hoge prijzen. Ik koop er dus nooit meer vlees. Ik koop mijn vlees bij de Makro, dat is nooit biologisch, althans wat wij er onder verstaan, maar wel tegen normale prijzen. Ik koop daar meestal vlees van buitenlandse herkomst. Aangezien "biologisch" geen internationala aanduiding is voor op diervriendelijke manier geproduceerd kwaliteitsvlees, verbeeld ik maar dat het mischien best biologisch kan zijn. Van Braziliaans (pluimvee)vlees is uit publicaties bekend dat de dieren op een heel wat diervriendelijke manier worden opgefokt dan nederlandse dieren.