Tijdens de International Conference Organic Farming and our Future Food System draait het om de state-of-the-art van de biologische landbouw en hoe een duurzaam voedselsysteem er in de toekomst uit kan zien. Inclusief wat de gevolgen daarvan kunnen zijn voor de samenleving.

Tijdens Engelstalige lezingen en interactieve sessies worden de nieuwste ontwikkelingen, visies en onderzoeken vanuit de hele wereld gepresenteerd over de relatie tussen biologische landbouw en ons toekomstige voedselsysteem, waarbij gezondheid van de mens en gezonde ecosystemen voorop staan. Een van de hoogtepunten uit het programma is zonder meer de lezing 'Going organic 100%: a myth or reality?' door Vandana Shiva (voedselactivist, winnaar Alternatieve Nobelprijs). Andere gerenommeerde sprekers zijn Volkert Engelsman (ceo Eosta, Nummer 1 van de Trouw Duurzame Top 100), Nic Lampkin (ceo The Organic Research Centre), Rattan Lan (topdeskundige bodem, winnaar Nobelvredesprijs), Peggy Miars (voorzitter van wereldwijde koepelorganisatie voor biologische landbouw IFOAM) en Frank Eyhorn (expert in bodemvruchtbaarheid en plattelandsontwikkeling).

De conferentie is een must voor allen die zich bezighouden met of interesse hebben in biologische landbouw en voedselsystemen: boeren, beleidsmakers, NGO's, onderzoekers, bedrijfsadviseurs, studenten, zakenmensen en anderen.

De International Conference Organic Farming and our Future Food System maakt onderdeel uit van de Soil Food Week van 10 - 13 oktober in Oosterwolde/Drachten. Ook het Symposium Symphony of Soils op 11 oktober en Festival B over de bodem van je gezondheid op 13 oktober maken hier deel van uit.

Informatie
Datum: vrijdag 12 oktober
Tijd: 08:30 – 19:00 uur
Lokatie : Ecomunitypark, Ecomunitypark 1, 8431 SM Oosterwolde
Prijs: Tickets zijn beschikbaar voor €150, momenteel met 25% korting, met promotiecode CONF25. Ben je student? Dan mag je er heen voor €75. Wees er snel bij want er zijn slechts 250 stoelen beschikbaar.
Dit artikel afdrukken