Opening 10 oktober
Soil Food Week gaat spectaculair van start met op 10 oktober het Frisian Trojan Horse, een 5 meter groot paard, dat door de grachten van Leeuwarden vaart om aandacht te vragen voor de manier waarop wij met plastic omgaan en hoe we dat kunnen veranderen.

Daarna kun je aanschuiven in de Recycle Boulevard voor het event Craft Your Future. Bij Craft Your Future gaat het over vakmanschap en ambacht, hergebruik van afval als nieuwe lokale grondstoffen en leren van andermans en elders opgedane kennis.

The Frisian Trojan Horse en Craft your Future sluiten gezamenlijk af op de Craftmarket in de Neushoorn in Leeuwarden. De Craftmarket wordt georganiseerd door Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018.

Symposium en Congres
Op 11 oktober vindt vervolgens het Symposium Symphony of Soils plaats.
Op 12 oktober is het tijd voor de International Conference Organic Farming and our Future Food System.

Afsluiting: Festival B 13 oktober
De Soil Food Week wordt afgesloten met Festival B. Festival B gaat over bodem en gezondheid. Over gezond en smakelijk eten, voeding als medicijn en ons voedselsysteem. Met als opening een lezing van Vandana Shiva, winnaar van de alternatieve nobelprijs en vele internationale onderscheidingen. Rineke Dijkinga vertelt je alles over de opmerkelijk treffende analogie tussen bodemgezondheid en darmgezondheid. Juglen Zwaan gaat in op de gezondheidseffecten van (sterk)bewerkt voedsel. De dag sluit af met een luchtige voedselquiz, er is een uitgebreide markt en er zijn verschillende side-events.

Kijk hier voor het volledige festival-programma en tickets (€17,50 voor het festival, €30 inclusief lunch).

Informatie
Datum: woensdag 10 t/m zaterdag 13 oktober
Tijd: 09:00 – 21:00 uur
Startlocatie Frisian Troyan Horse: Leeuwarden, Harlingergracht aan de Snekertrekweg 71, 8912 ter hoogte van de Welkoop en de Recycle Boulevard.
Locatie Craft Your Future:, Recycle Boulevard, Voltastraat 11, 8912 AE Leeuwarden
Locatie Craftmarket:, de Neushoorn, Ruiterskwartier 41, 8911 BP Leeuwarden
Locatie Festival B: De Lawei, Drachten, Laweiplein 1, 9203 KL Drachten
Prijs: verschillend.
Dit artikel afdrukken