Maar hoe zit het nou? Waarom halen wij tomaten uit Spanje, terwijl we ze hier hebben en waarom halen de Fransen ze dan weer uit Marokko? Die Franse super heeft geen Westland om de hoek, maar wel een wat dichterbij gelegen Spanje. Niettemin halen ze de tomaten van nog veel verder, uit Marokko. Foodlog leerde afgelopen week dat de verse sperzieboontjes voor het grootste deel uit Kenia komen, het hele jaar door. Je kunt hier beter blikboontjes eten, want dan krijg je Nederlandse. Hoe zit dat toch allemaal?
En waarom mogen we van de Nederlandse supers niet meer weten waar ons eten vandaan komt? Daarom gaat foodlog op zoek. Met behulp van een legertje speurneuzen gaan we een reportage maken over de vraag van hoever ons eten moet komen om lekker, betaalbaar en zoals dat tegenwoordig heet 'duurzaam' te zijn. Die presenteren we officieel eind februari/ begin maart van het volgende jaar. Wil je eraan meedoen? Laat het me even weten op dick@foodlog.nl. Het gaat je wel wat werk kosten. We schatten ongeveer een week, verdeeld over over 2 maanden.
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog