Waar moet ik nog meer op letten? Wat vinden foodloglezers belangrijk?
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Guillaume, ik vrees dat met rijstmeel, guarpitmeel, xanthaamgom gebonden spinalacreme helemaal niet meer 'uitwatert'op je bord ;-(. Alleen de Iglo spinazie had nog steeltjes met een bite, de Markant had een vorm van bite, maar dat was volgens mij geen spinazie, maar steviger bladmoes, of kool. Heel curieus. En ja, qua culinair genoegen had ik beter in Cadzand kunnen zijn. Ben nu wel benieuwd naar jouw recept. Maar boek nog niet ontvangen ter recensie.
Zo ( http://nl.wikipedia.org/wiki/Bestand:Boiled_spinach.jpg ) behoort spinazie er gekookt uit te zien, maar zo ziet de Iglo-prut er niet uit.
En een mooie olijfolie er over met wat fleur de sel. Een vies bechamelsausje verdoezelt de smaak.
Lizet@
Spinazie a la crème ?
Ik zou letten op :
- bladstructuur (duw de blaadjes tegen je verhemelte; zijn het nog versige blaadjes met hier en daar een steeltje ‘al dente’, of is het pap ?
- wordt de spinaziesmaak niet teveel gemaskeerd door specerijen; nootmuskaat of zo
- is er sprake van een eerlijke roomsmaak, of is het net zoals met de pizza’s; een nepsausje
- watert de spinazie niet te snel uit op je bord; groene plas (kapot gekookt)
- jonge verse spinazie is meer een kwestie van blancheren
ps.
Helaas kon je niet, maar er waren bij de presentatie van het boek ‘Kezanse Kostelijkheden’ lekkere hapjes en alle soorten drank à volonté. Op zijn Zeeuws-Vlaamse dus. Helaas ging de eerste prijs, een gratis groot diner bij Sergio, ook toevallig, naar een heel mooi meisje dat toevallig zandkool uit de duinen – een groente die ook toevallig door Sergio toegepast wordt - in een Italiaans (?) gerecht had verwerkt. Wat er Zeeuws-Vlaams aan was, begreep ik niet, want zandkool werd/wordt nimmer hier gegeten, en pasta is niet van hier… Mijn recept kreeg in het boek toch de meeste plaats, en als ik een mooie meisje was geweest, dan had ik zeker.. etc..etc...
Robin, de kok vond het niet smerig, die vond de Iglo zelfs heel lekker, zat maar grote lepels in zijn mond te stoppen, maar je ziet toch nooit zo snel een chefkok diepvriesspinalacreme kopen? Ik ben dol op spinazie, en daarom ben ik gaan proeven óf ik spinazie proefde. Dat was soms het geval. Maar soms ook niet, dan proefde ik vooral nootmuskaat en bindmiddel. Of bladgroenten in het algemeen, niet zeker spinazie of kool of melde of bladmoes of wat dan ook.
En omdat het om a la creme ging, ben ik ook gaan proeven of het daar naar smaakte. Nou ja, af en toe dus. Op zich was duidelijk aan de Iglo bij het maken van het recept aandacht besteed. Bevat ook de meeste spinazie. Was wat zoetig, en de spinazie was niet platgepureerd. En datis voor mij de reden om het niet k&k;en diepvries te kopen: dat gepureerde. Ik wil de spinazie graag herkennen en er op moeten kauwen. Ik ben nog niet toe aan seniorenOlvarit!
Okay, één persoon in het panel eet/koopt het wel eens. Maar toch vind ik het raar. Ik hoor nooit van wijnproeverijen gedaan door een panel bierdrinkers. Of vegetariërs die worsten gaan proeven. Of theedrinkers koffie. Maar bij kant-en-klaar of zoiets als spinazie à la creme lijkt het wel gewoonte om vooral mensen in het proefpanel te stoppen waarvan je bij voorbaat al weet dat die het smerig zullen vinden. De consumenten die wel spinazie à la creme kopen zullen nog steeds niets wijzer zijn geworden.