Dé inspiratiedag voor stadsmensen die stadsboer willen worden.

ERGroeit
Of je nu een bakje kruiden in de keuken hebt of al jaren een moestuin: ERGroeit is dé plek! Hier leer je van de meesters: ervaren stadsagrariërs die de principes van de stadslandbouw in de vingers hebben. Van kippen houden in je achtertuin en moestuinieren op het balkon tot een eetbaar groene oase aanleggen op rauwe stadsaarde. Hoe doe je dat nu zo gezond, duurzaam en betaalbaar mogelijk? Ook als je een initiatief wil starten biedt ERGroeit een schat aan informatie: wat is de belangrijkste wet- en regelgeving en hoe zet je een samenwerking op.
Voor 20 euro kun je meedoen aan 3 van de 25 workshops naar keuze over alle aspecten van stadslandbouw, bezoek je de infomarkt en krijg je een heerlijke lokale lunch.

Workshops
Op het festival kun je kiezen uit meer dan 20 workshops over alle vragen die je tegenkomt als je zelf aan de slag wil met stadslandbouw. Wat moet je weten om een buurtmoestuin, eetbaar park of ander eetbaar groen initiatief te starten? Welke teeltwijze past het beste daarbij of bij jouw leefstijl? Wat eet je graag en hoe kun je het verbouwen in de tijd en ruimte die je hebt als stedeling? En natuurlijk de oogst; hoe pluk, verwerk en bewaar je het voedsel uit de stad?

Het programma is nog niet bekend, houdt de website dus goed in de gaten! Zodra het programma bekend is volgt er meer informatie over de workshops.

Kaartverkoop
Voorkom een lange wachtrij aan de deur en koop je kaartje(s) via de website. Let op! Je kunt de kaartjes pas vanaf januari 2017 bestellen. Mocht je toch op de dag zelf een kaartje willen kopen, let er dan op dat ze aan de deur alleen contante betaling aannemen.

Informatie
Adres: Stadhoudersplein 35, 3039 BR, Rotterdam
Prijs: €20,00
Tijd: 09.30 – 16.00 uur

Voor meer informatie zie de website van Eetbaar Rotterdam en de Facebookpagina.
Dit artikel afdrukken