Op 7, 8 en 9 oktober bereiden sterrenchef Jef Schuur en topchef Luc Kusters in het Amsterdamse Lloyd Hotel een 6-gangen diner.

Luc Kusters & Jef Schuur
Jef Schuur is bekend om zijn gerechten met Texelse producten zoals zuiglam, kazen en zeevruchten. Hij is altijd op zoek naar harmoniërende contrasten. Zijn voorliefde voor wat het Texelse eiland te bieden heeft, combineert hij met inspiratie uit buitenlandse gastronomische reizen. Luc Kusters heeft zijn moderne en gezonde keuken ‘Nieuw Amsterdams’ gedoopt. Inspiratie haalt hij uit de hele wereld om deze te vertalen naar de Hollandse keuken.

Voor deze editie koken de twee chefs een diner dat volledig plantaardig is en waarbij alle ingrediënten afkomstig zijn van Nederlandse, Belgische en Duitse biodynamische (Demeter) of biologische landbouw. Nadine Mögling (sommelier van restaurant ‘Bij Jef’) en Xavier Giesen (sommelier van restaurant ‘Bolenius’), gaan het bijpassende wijnarrangement samenstellen.

Bestek en servies
Speciaal voor deze editie hebben 15 kunstenaars bestek, handgeblazen glas en servies ontworpen waarbij zij zich door de natuur lieten inspireren. Ze combineren materialen als algen, aarde, glas, graan, hout, keramiek, klei, metaal en steen in hun creaties. Zo ontstaat een schitterend samenspel van kunst, natuur en hedendaagse gastronomie.

Informatie
Adres: Oostelijke Handelskade 34, 1019 BN, Amsterdam
Het Lloyd Hotel is goed bereikbaar zowel met het openbaar vervoer als met de auto. Parkeren kan in parkeergarage ‘Rietlandpark’ op de Oostelijke Handelskade 355.
Tijd: Vanaf 19.00 uur
Prijs: €125 (6-gangen menu inclusief wijn- of sap-arrangement)
Reservering: voor reserveringen kun je contact opnemen met info@steinbeisser.org
Dieetwensen, allergieën en intoleranties kun je bij de reservering aangeven.

Voor meer informatie zie de website van Steinbeisser en de Facebookpagina.
Dit artikel afdrukken