Over ons eten beslissen over het algemeen wat oudere lieden. Niettemin gaat het om de toekomst. In Nederland richtte een stel jonge mensen de Youth Food Movement op. Het klinkt voor mij soms nog een beetje Youth for Christ-achtig, maar daar moet je doorheen kijken. Samuel Levie, Helen Kranstauber, Sanne Reijenga, Veggie in Pumps en hun vrienden maakten er een club van waar jonge worstmakers, boeren, vegetariers, hockeyers, voetballers, toekomstige dokters en andere stadse intellectuelen het hebben over de toekomst van ons eten. In alle openheid en zonder dogma's.
Ik mocht het zelf een keer meemaken en was onder de indruk van de openheid voor argumenten en zucht naar nieuwe informatie. Helaas slaan de recessie en de bezuinigingen toe. Vorig jaar konden ze hun YFM Academy - waarin ze hun gesprek voeren en waarvoor ze sprekers van heel verschillende pluimage voor uitnodigen - nog gefinancierd krijgen. Dit jaar draaien de sponsors hun kranen dicht. Dat zorgt ervoor dat ze misschien wel moeten stoppen met de Academy. Doodzonde, want kom er eens om.Ik doe het nooit, maar dit ene keertje wel: stem op YFM. Ze dingen mee naar de wereld vanmorgen prijs van bank ASN. Ze hebben nog zo'n 200 stemmen nodig om mee te kunnen dingen en zo misschien wel uit de brand te komen.

Stemmen doe je hier. Je moet even door het gedoe heen om je aan te melden. Ik vind het de moeite waard. Stemmen kan nog net. Voor 15 oktober moet je stem binnen zijn.




YMF EAT-in Westerpark from Micha van Mil on Vimeo.



PS ze horen een beetje bij die ouwe lui van het Slow Food eetmuseum, maar zijn daar al ver voorbij. Laat dat je dus niet weerhouden. Juist niet.

Dit artikel afdrukken