Vanavond kijkt de Keuringsdienst van Waarde naar sterrenvlees. Vroeger, toen er nog geen sterren waren, kon je alleen kiezen tussen niets en drie sterren geluksvlees. Biologisch krijgt er namelijk standaard drie. Wat is nou dat vlees met één en twee sterren dat staat tussen het oude niets en die drie?
Die zullen er toch zeker wel wezen?
Kijken dus om 20.25h, Ned 3. En als je vlees eet, vertel ons dan hier wat je daarvan vindt na het zien van de uitzending.
Toegevoegd (00:35h): bekijk de uitzending op Uitzending Gemist
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Sorry. Bovenstaande melding had ik niet mogen plaatsen.
'En als je vlees eet, vertel ons dan hier wat je daarvan vindt na het zien van de uitzending.'
DierenBESCHERMING ?
Hans, je hebt gelijk. Ik zat me zo te ergeren dat die reactie eruit ging. Nu ben ik weer kalm :-)
De uitgangspunten voor de berekening zijn discutabel. De hele redenatie gaat uit van zaken die niet goed zijn aan diervriendelijk geproduceerd vlees; een worst (!) case scenario. . Als je in plaats van 30% (somber) 50% (optimistisch) kan verwaarden dan is het geen 27 ct opslag maar 16 cent. En dan de factor niet 3,4 maar 2. Dat is ver van die factor 6.
Ik erger me aan het feit dat positieve initiatieven worden dood gerekend. Natuurlijk is als je start met iets nieuws, iets anders, de keten niet meteen efficient. Logisch. Maar als je het met zo'n factor 6 in de markt zet dan heb je een moeilijk verhaal, en bouw je nooit een markt en krijg je nooit een efficiente keten. Misschien zijn de huidige partijen in de vleessector niet geschikt voor nieuwe zaken: dat zie je vaak bij vernieuwingen.
@peter, En je deed het toch....
Vertel.., wat klopt er niet ?
Ik wilde reageren maar doe 't maar niet...