Op donderdag 1 en vrijdag 2 juni 2017 zal voor de negende keer de Europese editie van de Sustainable Foods Summit plaatsvinden. Sinds 2009 wordt tijdens deze duurzame voedseltop aandacht besteed aan de belangrijkste duurzame ontwikkelingen in de voedingsindustrie, zoals biologisch en milieukeur.

Tijdens de voedseltop komen vragen aan bod als: Hoe kunnen bedrijven in de voedingsindustrie hun ecologische voetafdruk inzichtelijk maken? Welke duurzame ontwikkelingen zijn gaande in de voedingsindustrie? Hoe kunnen bedrijven de sociale waarde van hun producten verhogen? En wat zijn de best practices bij het ontwikkelen en promoten van duurzame producten?

Thema's
De volgende vier thema’s staan op het programma:
- Stand van zaken duurzaamheid
- Ingrediënten voor duurzaamheid
- Marketing van best-practices
- Sociale impact en klantinvloeden

Voor wie is dit evenement?
- Voedsel- en drankproducenten
- Leveranciers van ingrediënten en grondstoffen
- Retailers en distributeurs
- Verpakkingsbedrijven
- Branche-organisaties & NGO's
- Certificeringsinstanties
- Academici en onderzoekers
- Investeerders en financiers
- Andere belanghebbenden

Dit filmpje geeft een indruk van de vorige Europese Sustainable Foods Summit (2016):



De Sustainable Foods Summits is een internationaal event. Behalve de Europese editie vinden er ook evenementen plaats in Latijns-Amerika (18-20 september, São Paulo) en Noord-Amerika (San Francisco, januari 2018). Dit jaar vindt voor het eerst een Aziatische editie plaats, 28-29 november in Singapore.

De Sustainable Foods Summit is klimaatneutraal. De uitstoot van CO2 en andere broeikasgassen is berekend voor de Europese en Noord-Amerikaanse conferenties. Deze emissies worden gecompenseerd door te investeren in bodemcomposteringsprojecten.

Informatie
Data: 1 en 2 juni 2017
Locatie: Amsterdam, Mövenpick Hotel Amsterdam City Centre, Piet Heinkade 11, 1019 BR Amsterdam
Kosten: €599 voor 1 dag, €999 voor 2 dagen
Aanmelden: via deze link.
Dit artikel afdrukken