Waarom volgt men hypes? Hoe ga je om met mensen die hier heilig in geloven? Waarom eet de gemiddelde Nederlander niet gezond?

Eet als een expert
Tijdens dit symposium wordt ingegaan op het eet- en koopgedrag van consumenten en de psychologie erachter: Waarom volgt men hypes? Hoe ga je om met cliënten die hier heilig in geloven? Waarom eet de gemiddelde Nederlander niet gezond?

I'm a Foodie presenteert daarnaast het boek Eet als een expert, en laat zien hoe je van blog naar boek komt. Met uiteraard I’m a Foodie proof hapjes, lunch en drankjes powered by de top-chef van De School.

Programma
9.15 Ontvangst & registratie
9.45 Opening & welkom door dagvoorzitter Frans Kok, emeritus professor Voeding & Gezondheid, Wageningen Universiteit
10.00 'Misleiding & verleiding', door Jaap Seidell, hoogleraar Vrije Universiteit
10.45 'Welke levenservaringen zijn de basis van gezond eten, de salutogene benadering', Laura Bouwman, Wageningen Universiteit
11.30 Auteurspanel Q&A , met Marijke Berkenpas, Gaby Herweijer, Jolien Klamer en Liesbeth Smit
12.15 Lunchpauze
13.20 'Nutritionism: van voedingsstoffen naar voedingsmiddelen & eetpatronen', Liesbeth Smit, The Online Scientist
14.00 'Tegen beter (w)eten in: hoe de consument zich afwendt van de voedingswetenschap', Nicole de Roos, Wageningen Universiteit
14.45 Pauze
15.15 'Voedsel is een religie: waarom geloven mensen in trends?', Els Maeckelberghe, Universitair Medisch Centrum Groningen
16.00 to be announced
16.45 'Digitale profilering: van blog naar boek', Marijke Berkenpas, founder I’m a Foodie & klinisch diëtist VUmc
17.15 Afsluiting & drinks

Info
Het symposium wordt gehouden in De School, Jan van Breemenstraat 1 te Amsterdam. Tickets zijn voor €155,- online te bestellen, voor een Earlybird kaartje betaal je nu €135,-.
Iedereen is welkom! Accreditatie voor diëtisten en gewichtsconsulenten (ADAP & BGN) is aangevraagd.

Kijk voor meer informatie op de website.

Fotocredits: 'Eet als een Expert Symposium', I am a Foodie‎ via Facebook
Dit artikel afdrukken