Weet u wel wat u eet? En is dat wel gezond? Hoe kiest u wat u eet? Gemaksvoedsel of toch maar zelf in de keuken flink aan de slag? Er zijn vragen genoeg over ons dagelijks voedsel en hopelijk zal een belangrijk deel daarvan tijdens het congres ‘Foodtopia: ons dagelijks voedsel’ door wetenschappers met verstand van zaken worden beantwoord. Het thema van dit congres sluit aan bij de tentoonstelling ‘Foodtopia: over voedselinnovaties in Nederland’ in Museum Boerhaave. U kunt na afloop van het congres deze tentoonstelling uitgebreid bezoeken en bekijken. Ook krijgen deelnemers aan het Congres een gratis exemplaar mee van het cahier ‘Foodtopia’ van de stichting Biowetenschappen en Maatschappij.

Programma
10.00 uur Registratie en koffie
10.30 uur Opening: dr. Dirk van Delft, voorzitter NNGC en dagvoorzitter (met filmpje van prof. dr. Louise Fresco)
10.40 uur ‘Honderd jaar voedselinnovaties’, dr. Mieneke te Hennepe, Museum Boerhaave, Leiden
11.20 uur ‘Gezond eten en drinken op school’, dr. Ellis Vyth, Vrije Universiteit, Amsterdam
12.00 uur ‘Tech tegen de honger’, dr. Remko Boom, Universiteit van Wageningen
12.40 uur Lunchpauze
13.40 uur ‘Het voedsellabyrint’, dr. Jaap Seidell, Vrije Universiteit, Amsterdam
14.20 uur ‘Haat en liefde voor de biefstuk’, dr. Cor van der Weele, Universiteit van Wageningen
15.00 uur Sluiting en bezoek aan de tentoonstelling ‘Foodtopia’ in Museum Boerhaave
17.00 uur Sluiting van het museum!

Adres en inschrijving
Museum Boerhaave bevindt zich in het centrum in Leiden. Op de Lange Sint Agnietenstraat 10, 2312 WC te Leiden. Inschrijven kan via de website van Museum Boerhaave.

Tentoonstelling ‘FOODTOPIA’
FOODTOPIA laat voedselinnovaties van het verleden en toekomst zien. Van margarine tot kweekburger. Ze besteden aandacht aan de wetenschap achter ons dagelijks eten. Gastconservator bij deze tentoonstelling is topwetenschapper en voorzitter van de Raad van Bestuur van Wageningen University & Research centre Louise O. Fresco. Zij toont als voedselexpert haar persoonlijke top tien van belofterijke innovaties die de mondiale voedselcrisis moeten bezweren.

Fotocredits: ‘alternative food’ Hans Splinter
Dit artikel afdrukken