Future Food Utrecht brengt een uitzonderlijke brede groep Utrechtse onderzoekers samen rond het thema voedsel. Tijdens het kick-off symposium op 15 april bespreken internationale onderzoekers ons veranderende eetgedrag.

Symposium
Zo spreekt Claude Fischler over minder vaak zelf koken en samen eten. Marc van Montagu geeft een analyse van de wetenschappelijke en maatschappelijke aspecten van genetisch gemodificeerde gewassen. René Aerts legt uit dat voor onze toekomstige voedselvoorziening de gezondheid van dieren cruciaal is.

Het symposium wordt geopend door Marjan Oudeman, voorzitter van het College van Bestuur van de Universiteit Utrecht.

Overige sprekers
- dr. Francesco Branca, Director of Nutrition for Health and Development, WHO, Switzerland
- prof. Marcel Dicke, Professor of Entomology, Wageningen University
- prof. Corné Pieterse, Professor of Plant-Microbe Interactions, Utrecht University
- prof. Denise de Ridder, Professor of Health Psychology, Utrecht University
- prof. Marca Wauben, Professor of Intercellular Communication, Utrecht University
- prof. Han Wösten, Professor of Microbiology, Utrecht University

Future Food Utrecht
In Future Food Utrecht werken onderzoekers uit 25 onderzoeksgroepen van alle 7 faculteiten van de Universiteit Utrecht en het UMC Utrecht samen. Het gaat om onder meer plantenbiologen, farmaceutisch onderzoekers, sociaal wetenschappers, sociaal geografen, economen en medisch en diergeneeskundig onderzoekers. Daarnaast wordt samengewerkt met onderzoeksinstellingen en bedrijven waaronder Nutricia Research, RIVM, TNO, Immuno Valley, Bilthoven Biologicals, Unilever, Philips en Friesland Campina. De samenwerking, gestart begin 2014, haalt jaarlijks zo’n 100 miljoen euro aan externe middelen binnen. Het bestuur van Future Food Utrecht wordt gevormd door prof. Rens Voesenek (Biologie), prof. Denise de Ridder (Psychologie) en prof. Marca Wauben (Diergeneeskunde).

Zie voor het volledige programmateam de website.

Verdere informatie
Het symposium vindt plaats in de Boothzaal van de Universiteits Bibliotheek op de Uithof (UBU). Het adres is Heidelberglaan 3, 3584 CS Utrecht
Deelname is gratis, registratie is wel gewenst.
Meer informatie is te vinden op de website.

Fotocredits: Future Food Utrecht
Dit artikel afdrukken