Voedingsbedrijven in Nederland streven ernaar hun producten gezonder te maken. Daarbij is al veel vooruitgang geboekt, bijvoorbeeld de suikerreductie in frisdrank en zoutverlaging in brood. Op het symposium rond de uitreiking van de Jaarprijs Goede Voeding 2015 komt de stand van zaken aan bod, maar wordt ook vooruit gekeken. Wat is er nog meer mogelijk en welke leuke, interessante initiatieven zijn er om te komen tot producten met minder zout, minder verzadigd vet, minder calorieën of meer vezels?

Programma
13.00: Ontvangst
13.30: Introductie dagvoorzitter Annet Roodenburg, lector Voeding en Gezondheid, HAS hogeschool.
13.40: Gezonde productverbetering in Nederland, de industriële stand van zaken, Christine Grit, FNLI
14.10: ‘De toekomst van productvernieuwing’, Joop van Raaij, RIVM/Wageningen Universiteit
14:40: De rol van de supermarkt, Jumbo Huismerk Lab, Johan Hulleman en Marieke van Zoggel, Kwaliteit & MVO, JUMBO Supermarkten B.V.
15.10 PAUZE
15.40: Een blik in de toekomst met Apps, Spreker wordt nader bekend gemaakt
16.10: Suiker het witte…Goud? Gif?, Kees de Graaf, voorzitter vakgroep Humane Voeding, Wageningen Universiteit
16.40: Toelichting van jurylid Annet Roodenburg op werkwijze jury tijdens Jaarprijs Goede Voeding 2015
Prijsuitreiking Jaarprijs Goede Voeding 2015 door Frans Kok, voorzitter Jaarprijs Goede Voeding
17.00: Afsluiting met een hapje en een drankje

Info
Het symposium wordt gehouden op Landgoederij op Camminghalaan 30 te Bunnik.
De kosten bedragen voor Voeding Nu-abonnees € 75, voor niet-abonnees € 95 en voor studenten € 35. Kijk voor meer informatie en voor het aanmelden op de website.

Fotocredits 'Plastic shopping cart', Polycart
Dit artikel afdrukken