Voedsel en mestkwaliteit hebben alles met elkaar te maken. Tijdens de kennisdag presenteren verschillende deskundigen de bevindingen van hun onderzoek naar de effecten van emissiearm en bovengronds bemesten op de bodem aan het publiek. Ze doen dat onder meer door middel van een profielkuil waarin twee verschillend behandelde (grasland)bodems met elkaar vergeleken worden.

De toegang is gratis, de VBBM en haar partners vinden het belangrijk dat deze informatie voor iedereen toegankelijk is. Iedereen die geïnteresseerd is in het scheppen van de juiste randvoorwaarden om ook in de toekomst gezond voedsel te kunnen produceren, is van harte welkom op deze dag.

Programma
De dagvoorzitter is Geesje Rotgers (onderzoeksjournalist, V-Focus). In de ochtend zullen er lezingen worden gegeven door Anton Nigten (promovendus bemesting, voeding en gezondheid), Peter Vanhoof (bodemonderzoeker) en Liesbeth Ellinger (homeopatisch dierenarts).

Na het theoretische gedeelte in de ochtend zijn er in de middag verschillende workshops. Op het terrein kunt u een biologisch, versgesneden frietje verkrijgen, voor koffie en thee wordt gezorgd.

Kijk voor het volledige programma op de website.

Informatie
Datum en tijd: vrijdag 8 september 2017 10.00 uur tot 16.00 uur.
Locatie: Horstweg 21, 8107 AA Broekland.
Kosten: Gratis
Dit artikel afdrukken