Ondanks goede voornemens is het voor veel mensen lastig om een gezonde leefstijl bestaand uit gezonde voeding en voldoende fysieke activiteit vol te houden. Dit is terug te zien in de grote hoeveelheid mensen met obesitas en de bijkomende chronische ziektes.

Serieuze computergames die niet puur voor entertainment zijn, lijken een veelbelovende methode te zijn om gedragsveranderingen in gang te zetten. Games zijn over het algemeen leuker dan de traditionele interventies voor een gezond leven en zouden dus kunnen leiden tot een grotere deelname. Juist de doelgroepen die al een verhoogd risico lopen door het spelen van teveel games, zouden hiermee bereikt kunnen worden. Verschillende aspecten van het onderzoek naar games en mobiele apps in relatie tot gezond eten en fysieke activiteit zullen aan bod komen, van het ontwikkelen ervan tot het evalueren van de effectiviteit op lange termijn.

Hoe, wat en waar
Verschillende nationale en internationale sprekers vertellen in dit symposium over hun onderzoeken naar serieuze games en mobiele apps die kunnen helpen bij het ontwikkelen van een gezonde leefstijl. Het volledige programma en de Abstracts van de lezingen vind je hier.

Prijs: €50
Adres: Room NcounR, Impulse, Building number 115, Stippeneng 2, 6708 WE Wageningen
Inschrijven: via info.cpt@wur.nl. Er is plek voor 50 personen.

Meer informatie is te vinden op de website.

Fotocredits: Wageningen UR.
Dit artikel afdrukken