Een van de onderdelen van de Soil Food week is het Symposium of Soils op 11 oktober. Iedereen die een bijdrage wil leveren aan de transitie naar een vitale bodem krijgt antwoorden op alle vragen met betrekking tot de bodem. Het symposium draait om vragen als ‘Wat is een vitale bodem eigenlijk?’ en ‘Hoe kun je de bodem verbeteren?’

Wim van der Putten, hoofd van de afdeling Terrestrische Ecologie van het Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO-KNAW) en buitengewoon hoogleraar Functionele Biodiversiteit aan Wageningen University, Jan Huitema, Europarlementariër in de Landbouw- en Milieucommissie en Volkert Engelsman, directeur en medeoprichter van Eosta, Europa’s grootste distributeur van biologische en fair trade gecertificeerde producten, zullen u meenemen in de laatste ontwikkelingen en hun visie op de bodem. Dit alles onder leiding van Dick Veerman.

's Middags staan er 'bodem-beleefsessies' op het programma en zijn in het veld de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van duurzaam bodembeheer te ervaren. Vervolgens zijn er (keuze) workshops met inspirerende en informerende presentaties over bodem in relatie tot voedsel, landbouw, biobased economy, water en biodiversiteit.

Als afsluiting vindt de première plaats van de speciaal voor het symposium gecomponeerde ‘Symphony of Soils’.

Andere onderdelen van de Soil Food Week zijn de International Conference Organic Food and our Future Food System op 12 oktober en het Festival B over ‘de bodem van je gezondheid’ op 13 oktober. Kijk op de website voor meer informatie over de verschillende activiteiten.

Informatie
Datum: 11 oktober
Tijd: 09:00 – 17:00
Locatie : Ecomunitypark 1, 8431 SM Oosterwolde
Prijs: €85

Aanmelden kan via deze link.


Dit artikel afdrukken