De FiMM organiseert jaarlijks een symposium waarin de laatste innovaties van de levensmiddelenmicrobiologie getoond worden.

Programma
De hele dag zijn er lezingen door experts, onderzoekers en bedrijven, blijkt uit het programma.
Zo vertelt Heleen de Man, Adviseur Water en Gezondheid bij Sanitas-Water, over haar promotieonderzoek aan de Universiteit van Utrecht. Ze keek hoe vervuiling van water in de stad een gezondheidsrisico kan vormen.
Frank Devlieghere, hoogleraar laboratorium voor levensmiddelenmicrobiologie en –conservering aan de Universiteit Gent, behandelt de microbiologische aspecten van verse vis. Hoe beïnvloeden verpakken en bewaren de microbiologische besmetting van vis.
Jeanette Koedijk, kwaliteitsmanager bij Van der Plas Sprouts, bespreekt hoe kiemgroenten behandeld worden om ze veilig op de markt te kunnen brengen. Daarnaast vertelt ze ook over de productiekant. Wat kan er fout gaan in de keten? En wat kunnen de verschillende schakels in de keten doen om problemen te voorkomen?
De laatste stand van zaken ten aanzien van normen, criteria, codes en richtlijnen komt deze dag ook aan bod. Enne Boer, levensmiddelenmicrobioloog bij FiMM, bespreekt en evalueert de recente ontwikkelingen op dit gebied.

Expositie
Tussen de lezingen door kun je de expositie met de nieuwste apparatuur, gereedschap of testen bekijken.

De dag eindigt met een borrel. Bij de toegangsprijs €145 (excl. BTW) en €65 (incl. BTW) voor studenten, is de lunch inbegrepen.

FiMM bestaat al sinds 1987, toen levensmiddelenmicriobioloog Rijkelt Beumer FiMM's voorganger, de stichting EFFI, oprichtte met als doel het geven van cursussen Levensmiddelenmicrobiologie en -hygiëne voor mensen werkzaam in de levensmiddelenindustrie.

Vooraf aanmelden is noodzakelijk.
Het symposium vindt plaats in Hof van Wageningen, Lawickse Allee 9, Wageningen.

Fotocredits: 'Salmonella enteritidis in color', U.S. Department of Agriculture via Wikimedia
Dit artikel afdrukken