Zoönosen zijn besmettelijke infectieziekten die van dieren op mensen overdraagbaar zijn. Een bekend voorbeeld is de Q-koorts, waarover veel geschreven is.

Tijdens het symposium, waar alle geïnteresseerden welkom zijn, zullen de sprekers niet tegenover maar letterlijk tússen het publiek in staan. Als intermezzo worden 3 animatievideo’s afgespeeld over zoönosen, afkomstig van de Nicolaas G. Pieterson Foundation, het wetenschappelijk bureau van de Partij voor de Dieren.

Programma
Naast de PvdD-lijsttrekkers van Noord-Brabant, Marco van der Wel, en Limburg, Pascale Plusquin, komen Jos van de Sande (GGD GHOR Nederland) en Bert Brunninkhuis (Stichting Q-uestion) aan het woord over zoönosen in het algemeen en Q-koorts in het bijzonder. Van de Sande was een van de eersten die aan de bel trok over de Q-koortsepidemie en Brunninkhuis heeft zelf ervaring met Q-koorts. De sprekers pleiten onder meer voor erkenning van Q-koorts onder nabestaanden en slachtoffers.

Na het laatste animatiefilmpje is er ruimte om vragen te stellen. Na afloop van het symposium is er de mogelijkheid om na te praten.

Klik voor het volledige programma-overzicht hier. Voor een voorproefje van de zoönosen-animaties, klik hier.

Informatie:
Datum: zondag 3 februari
Tijd: 13:30 tot 18:00 uur
Locatie: Van Abbemuseum, Bilderdijklaan 10, 5611 NH Eindhoven
Prijs: gratis (drinken voor eigen rekening)

Aanmelden: via brabant@partijvoordedieren.nl
Dit artikel afdrukken