Een treffende column van Frits Abrahams gisteravond in de NRC. Jarenlang mocht hij geen kroket meer, maar nu weer wel. Van een professor bovendien. Eentje die ook uitlegt dat je van biologisch niet gezonder wordt, maar wel vindt dat je een bruine boterham moet eten.

image

Een andere professor vindt die boterham weer niet gezond. Vanwege de bad carbs. En zo valt er nog meer te betwisten.
Abrahams besluit het maar te laten. Dood ga je toch.

Abrahams verwoordt treffend een terechte kritiek op de gezondheidshoogleraren en -instanties: als ze nog even door gaan, praten ze volledig voor dovemansoren.
Ik stelde dat destijds al bij de introductie van Katan's kroket. Kennelijk is het echt een 'trend' aan het worden.

Abrahams vergat nog Convenant Overgewicht voorzitter Paul Rosenmöller. Die beweert veel verschillende dingen, maar vertelde onlangs bij Pauw & Witteman dat eetgezondheid domweg afhankelijk is van beweging.

De etenswarenmakers met de merkjes op hun pakjes, zakjes en bakjes halen in ieder geval opgelucht adem. Anything goes. Zelfs de strijd over de zin en onzin van gezondheidslabels en de leugenachtigheid van gezondheidsclaims wordt hiermee immers irrelevant. Als we niks weten, kunnen we rustig onze schouders ophalen. Ieder kiest zijn eigen waarheid. Als'ie daar tenminste toe in staat is. Daarom geven de meesten het op.
Dit artikel afdrukken