Glaasje wijn bij een stukje cheesecake op je verjaardag? Lekker natuurlijk. Maar de twee samen in één drankje? Toch bestaat het. Raphael Yokoby en David Kanber combineren de twee - volgens hen - grootste geneugten voor je zintuigen in een drankje van puur genot: verjaardagstaartwijn.
Schwarzwalder Kirsch
Het klinkt misschien gek, maar na tompoucepudding, pepsi met yoghurtsmaak, en chocoladebier kijken we nergens meer van op. Het in Amerika succesvolle Nederlandse ChocoVine - wijn die naar chocolade smaakt - bracht Raphael en David op ideeën. Ze ontwikkelden samen met het in New York gevestigde bedrijf Birthday Cake Vineyards vijf verschillende naar taart smakende Franse wijnen. Aardbeien shortcake, cheesecake en cakebeslag zijn de witte wijn smaken. Voor de rode wijn is er keus uit mokkataart en Schwarzwalder kersentaart.
’Koel serveren’
Met één slok een hele verjaardag beleven. Volgens Raphael en David kun je de wijnen ‘altijd, overal en vrijwel bij elke gelegenheid met of zonder maaltijd nuttigen’ en is geen van de smaken ‘plakkerig, rijk of te zoet’. Ze hebben nog een advies: ‘Serveer de wijnen altijd koel, ook de rode’.
Of het ook echt lekker is? Volgens de Daily Mail lopen de meningen uiteen van verfrissend en lekker tot walgelijk en te zoet. Een fles kost $23,99.
Smaken verschillen, maar “de wijn bevat een toon van vanille en een hint van aardbeien" kunnen we bij deze wijn erg letterlijk nemen.
Fotocredits: Birthday Cake Wines via Facebook
Dit artikel afdrukken
Schwarzwalder Kirsch
Het klinkt misschien gek, maar na tompoucepudding, pepsi met yoghurtsmaak, en chocoladebier kijken we nergens meer van op. Het in Amerika succesvolle Nederlandse ChocoVine - wijn die naar chocolade smaakt - bracht Raphael en David op ideeën. Ze ontwikkelden samen met het in New York gevestigde bedrijf Birthday Cake Vineyards vijf verschillende naar taart smakende Franse wijnen. Aardbeien shortcake, cheesecake en cakebeslag zijn de witte wijn smaken. Voor de rode wijn is er keus uit mokkataart en Schwarzwalder kersentaart.
’Koel serveren’
Met één slok een hele verjaardag beleven. Volgens Raphael en David kun je de wijnen ‘altijd, overal en vrijwel bij elke gelegenheid met of zonder maaltijd nuttigen’ en is geen van de smaken ‘plakkerig, rijk of te zoet’. Ze hebben nog een advies: ‘Serveer de wijnen altijd koel, ook de rode’.
Of het ook echt lekker is? Volgens de Daily Mail lopen de meningen uiteen van verfrissend en lekker tot walgelijk en te zoet. Een fles kost $23,99.
Smaken verschillen, maar “de wijn bevat een toon van vanille en een hint van aardbeien" kunnen we bij deze wijn erg letterlijk nemen.
Fotocredits: Birthday Cake Wines via Facebook
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 2 oktober krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 2 oktober krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Wijn is een product uit fermentatie.
Interessant om er achter te komen welke bacterie in dit ferment zijn werk aan het doen is....
In ieder geval hoeft die niet op het etiket te staan, want het ferment hoeft niet op etiketten.
En áls het een ggo organisme is, en dit na gedane arbeid wordt afgedood in het product, dan zit er ook geen ggo in....
Handig toch, die regelgeving?
Gelukkig wordt de General Food Law nu geëvalueerd door de Europese Commissie. Misschien kunnen deskundigen "_dienstpostbus ROW" <_dienstpostbusrow@minvws.nl> eens spammen met een zienswijze.
ROW is het Regulier Overleg Warenwet, en de Nederlandse warenwet is een uitwerking van de General Food Law. (vergeet die lullige underscore niet in het mailadres, anders komt de mail niet aan). Op 12 maart is er een overleg, nodig jezelf eens uit als je onafhankelijke kennis van zaken hebt. ROW heeft ook een website.
Niet alleen chemisch analytische kenmerken horen op etiketten (ingrediënten, additieven), maar ook biochemische kenmerken (verhitten, persen, bestralen, de bewerkingen, die invloed hebben op de versheid) en micro-biologische kenmerken (welk ferment is toegevoegd, welke stoffen produceert dat ferment en was het een ggo bacterie die mee heeft gewerkt).
Ik hoorde laatst dat échte vanille (dus die dure, die je uit een vanillestokje trekt en heel lekker en subtiel smaakt, lijkt helemaal niet op de synthetische smaakstof vanille die de meeste mensen kennen) gemaakt kan worden door een ggo-organisme. Goedkoop, deze bacterie kan dus echte vanille poepen. En omdat chemisch analytisch niet van "echt" is te onderscheiden, mag het op etiketten als "natuurlijk aroma" (vanille) vermeld worden.
Ik vermoed hier een verband met deze wijn.