Van 18 tot 20 maart staat Amsterdam weer in het teken van koffie, thee en alles wat daar mee te maken heeft. Het Amsterdam Coffee Festival keert voor de derde keer terug naar de hoofdstad, dit jaar voor het eerst op het terrein van de Westergasfabriek. Duizenden coffee aficionados uit de Benelux strijken in Amsterdam neer om de nieuwste trends te ontdekken, kennis met elkaar te delen en een tof feestje te bouwen.

Koffie bij de vleet
Het Amsterdam Coffee Festival is het walhalla voor koffie-, thee-, chocolade- en street food-liefhebbers. Koffiemerken, zoals illy, Bocca Coffee, ERNST Kaffee-roster en Screaming Beans zijn aanwezig om bezoekers een bijzondere koffie experience te laten beleven.

The Lab
Klop aan bij één van de barista’s om erachter te komen wat voor toegevoegde waarde cuppen heeft voor de koffie-industrie. Duik met illy in de essentie van koffie tijdens een boeiende workshop over espresso en leer hoe je de perfecte espresso maakt, smaaktonen definieert en ziet of er een perfecte espresso voor je staat. Wil jij weten hoe jij het perfecte kopje filterkoffie voor thuis zet? Schuif dan aan bij de workshop van de Coffee Company, zij vertellen alles over hoe je thuis de perfecte koffie kan zetten. Of wil je liever weten wat voor reis een koffieboon aflegt op weg naar jou kopje koffie? Kom dan naar de lezing van Marino Petracco, waar hij met Italiaanse enthousiasme vertelt over het bijzondere kleurenpalet dat koffie doorloopt – van zaadje tot drank.

Alpro
Breng een bezoekje aan de Alpro-stand, waar barista’s elkaar uitdagen om de lekkerste plantaardige koffiedrankjes te creëren. Creativiteit, smaak en stijl zijn hier de sleutels van de barista challenge.

Primeur: Tasting Notes
Tijdens het Amsterdam Coffee Festival kan er voor het eerst kennis worden gemaakt met de ‘tasting notes’. Deze ‘notes’ zijn ontwikkeld om de smaakcomponenten van koffie beter te begrijpen en onder de aandacht te brengen van een breder publiek. De toon voor een nieuwe manier van koffie proeven is gezet.

Food Pairing
Tijdens het Amsterdam Coffee Festival speelt chef-kok Rikard Andersson van het Amsterdamse Scandinavian Embassy gastheer in het Leidinghuis. Hier verzorgt Rikard samen met hoofd barista Nicolas Castagno meerdere exclusieve ‘food pairing’ experiences. Een bijzonder menu samengesteld om ieders smaakpapillen te verwennen. Een klein tipje van de sluier: denk aan gerookte Normandische oester naast een koude Time Wendelboe Sitio Canaa geserveerd in een bevroren wijnglas.

Verschillende thee en koffie kampioenschappen
De beste barista’s van Nederland gaan tijdens het Amsterdam Coffee Festival de strijd met elkaar aan. De SCAE NL (Specialty Coffee Association Europe) organiseert op het Amsterdam Coffee Festival meerdere kampioenschappen, namelijk het Nederlands Barista Kampioenschap (zaterdag 19 maart), de Nederlandse Brewerscup en het Nederlands Cuptasters Kampioenschap. Daarnaast organiseert de International Tea & Coffee Academy de Dutch Tea Championship dat op zondag 20 maart plaatsvindt.

Tickets zijn online te verkrijgen voor €14,00. Aan de deur betaal je €18,00.
Er zijn ook speciale groepstickets (€42,00 per 4 kaarten) en VIP kaarten (€39,00) verkrijgbaar.
Kinderen onder de 10 jaar kunnen gratis naar binnen, kinderen tussen de 10 en 16 betalen €4,50 online, €5,50 aan de deur.

Het festivalterrein is bij de Westergasfabriek in Amsterdam, op de Haarlemmerweg 8E.

Kijk voor meer informatie op de website.

Fotocredits: 'The Amsterdam Coffee Festival', The Amsterdam Coffee Festival
Dit artikel afdrukken