Tijdens deze eenmalige lezing komt een discussie tot stand over de vraag waarom we er nog niet in geslaagd zijn om het bestaande voedselsysteem te hervormen, zodat het duurzamer en veerkrachtiger wordt. Is het omdat de grote bedrijven niet bereid zijn het probleem aan te pakken? Is het omdat de middelen van de overheid ontoereikend zijn?

Ook wordt er gekeken naar welke andere wegen geëxploreerd kunnen worden, wanneer weinig hoop te vestigen is op verandering van bovenaf? Kunnen sociale innovatie en alternatieve voedselnetwerken systematische en lange termijn invloed hebben? Kom naar de lezing om al deze vragen beantwoord te krijgen!

Olivier De Schutter
Olivier De Schutter is een Belgisch jurist. Zijn vakgebieden zijn internationaal recht, mensenrechten, Europees recht en rechtstheorie. Van 2004 tot 2008 was hij secretaris-generaal van de Internationale Federatie voor de Mensenrechten. Van 2008 tot 2014 fungeerde hij als speciaal rapporteur van de Verenigde Naties over het recht op voedsel. In 2013 kreeg hij de Francquiprijs, de belangrijkste Belgische wetenschappelijke onderscheiding.

Informatie
Datum: 14 maart
Tijd: 20.00-22.30u
Adres: Universiteit Maastricht, Auditorium, Minderbroedersberg 4-6
Dit artikel afdrukken