Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Waarom zouden wij ons door de chemie een kunstmatige, chemische zoetstof in de maag laten splitsen als er ook natuurlijke zoetstoffen bestaan die in de praktijk overtuigend bewezen hebben dat zij geen kwalijke bijwerkingen hebben?
Ik heb ook liever echte suiker, ik vind kunstzoet 'vies!'. Het laat altijd zo'n weeë smaak achter in je mond. Sommige mensen met een getrainde smaak vinden cola enzo te zoet, en light producten vies, die hebben liever gewone suiker.
Als ú het verschil niet proeft dan is dat mooi voor u, ik proef het wel en weiger het te eten, niet omdat het slecht is, maar omdat ik het vies vind, ik hoop dat de voedsel industrie zich dat ook realiseert.
Vlgs mijn beste weten is er na het zinloze Italiaanse rattenonderzoek nog altijd geen bewijs tegen aspartaam. Maassen weet net als marktonderzoekers dat consumenten liever minder 'echte' suiker hebben dan 'kunstzoet'. Ze vertrouwen het niet, of dat nou terecht is of niet.
Hoe zit het nu met dat aspartamonderzoek? Op het net bestaan er een aantal opvallende haatsites tegen aspartaam, maar heeft er nu ooit echt al een consument kanker van gekregen?