Je blogt op foodlog.nl en van alles en nog wat komt tegenwoordig langs. Een greep uit vorige week: een uitnodiging voor de lancering van een nieuw boek (waar ik niet naar toe ging - geen snob, maar geen tijd) en een doos vol Toppers!, de nieuwe kruiden van Silvo.
Ik ben bang dat we het in plaats van over etenenzo eens over smaak moeten hebben. Niks ten nadele van Janneke Vreugdenhil natuurlijk, helemaal niet zelfs (ze pleit tenslotte voor zelf koken). Maar ik meen het. Doodernstig.
Gisteravond aten we een griet, zo'n platvis die je als buitenkansje moet kopen (bijvangst: "is er griet, koop die dan subiet"). Een mooie dikke. We bakten hem in de boter. Maakten er (CO2-uitstoot foute Senegalese vliegende) sperziebonen bij klaar en wat rijst. Dat was alles. We dronken er een 2001 witte Côtes de Beaune bij (Emmanuel Giboulot - een biodynamische om de sperziebonen weer goed te maken).
En we herinnerden ons die Silvoset. Dan maar op de bonen, want daar paste er eentje bij.
We zaten te genieten van de stevige vis met z'n subtiele smaak. Van de niet opdringerige niet opgesmukte pandanrijst, de simpel knapperig gekookte boontjes en de 2001 Bourgogne met z'n zwavelluchtje. Tot de Silvo kwam.
Knal zout voor alle kruiden uit. Hard. Scherp. Nee dus. Helemaal nee. Beng. Alleen maar zout en heftig. De rest mag je zelf invullen.
Het zakje Toppers! hebben we weer van de bonen gepoetst. De vis hadden we er gelukkig niet aan gewaagd.
Het is de smaak van .... wie eigenlijk? Iemand die 'topkok' wil zijn, zegt de site van Silvo. Als we die snobs, of de mensen van driehoog achter die zo van zout en vet zouden houden aan tafel hadden gehad, waren ze zonder meer gegaan voor onze zachte smaakjes.
Waarom toch al die schreeuwerige smaken zonder smaak? Omdat het hard als rock en andere discodreun of - beat moet zijn?
Beste fabrikanten: gelieve geen Toppers! of soortgelijk spul meer te sturen. Het is zo lullig.
Voor goede spullen houd ik me evenwel aanbevolen. Da's veel leuker.
De vraag die me zo bezighoudt: waarom moet smaak zo 'beng' zijn?
Dit artikel afdrukken
Ik ben bang dat we het in plaats van over etenenzo eens over smaak moeten hebben. Niks ten nadele van Janneke Vreugdenhil natuurlijk, helemaal niet zelfs (ze pleit tenslotte voor zelf koken). Maar ik meen het. Doodernstig.
Gisteravond aten we een griet, zo'n platvis die je als buitenkansje moet kopen (bijvangst: "is er griet, koop die dan subiet"). Een mooie dikke. We bakten hem in de boter. Maakten er (CO2-uitstoot foute Senegalese vliegende) sperziebonen bij klaar en wat rijst. Dat was alles. We dronken er een 2001 witte Côtes de Beaune bij (Emmanuel Giboulot - een biodynamische om de sperziebonen weer goed te maken).
En we herinnerden ons die Silvoset. Dan maar op de bonen, want daar paste er eentje bij.
We zaten te genieten van de stevige vis met z'n subtiele smaak. Van de niet opdringerige niet opgesmukte pandanrijst, de simpel knapperig gekookte boontjes en de 2001 Bourgogne met z'n zwavelluchtje. Tot de Silvo kwam.
Knal zout voor alle kruiden uit. Hard. Scherp. Nee dus. Helemaal nee. Beng. Alleen maar zout en heftig. De rest mag je zelf invullen.
Het zakje Toppers! hebben we weer van de bonen gepoetst. De vis hadden we er gelukkig niet aan gewaagd.
Het is de smaak van .... wie eigenlijk? Iemand die 'topkok' wil zijn, zegt de site van Silvo. Als we die snobs, of de mensen van driehoog achter die zo van zout en vet zouden houden aan tafel hadden gehad, waren ze zonder meer gegaan voor onze zachte smaakjes.
Waarom toch al die schreeuwerige smaken zonder smaak? Omdat het hard als rock en andere discodreun of - beat moet zijn?
Beste fabrikanten: gelieve geen Toppers! of soortgelijk spul meer te sturen. Het is zo lullig.
Voor goede spullen houd ik me evenwel aanbevolen. Da's veel leuker.
De vraag die me zo bezighoudt: waarom moet smaak zo 'beng' zijn?
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Dit klnkt als Science Fiction in mijn oren.
Ik heb jaaaaren geleden gezworen nooit meer kreuidenmengsels te stockeren. Mijn Huis is er niet groot genoeg voor. Ik heb een beperkt aantal potjes kruiden (die niet langer dan 6 maand mogen meegaan) en specerijen (die jaren bewaren) en dat is alles.
Mengen doe je zelf.
Kun je ze er nog uit vissen, die pakjes? Zijn lang goed hoor, daar kun je op Koninginnedag nog wel een slaatje uit slaan ;-)
Het duurste aan die Silvo Toppers is de verpakking? En het gevecht om de plek op het schap? Want aan de ingrediënten kun je de prijs niet aflezen.
Oef, en wij hebben ze net in de vuilnisbak gekieperd ;-)
Ja maar Eric, je gaat op de Stenauline toch niet zitten éten?? Mijn opmerking ging overigens ook niet over het zout in Z maar over het zout in het Silvo pakje. Overigens kon ik het niet laten, ik heb vandaag wat van die Toppers zakjes gekocht. Dick, weet je wat je betaalt voor 10 gram kruiden? 1,49. Ik durf het alleen niet meer uit te proberen!