Het voorgenomen handelsverdrag tussen de Europese Unie en de Verenigde Staten (TTIP) doet veel stof opwaaien. Struikelpunt in de onderhandelingen is ISDS, het investor-state dispute settlement. ISDS geeft bedrijven de mogelijkheid om regeringen aan te klagen die beleid voeren dat de investeringen van diezelfde bedrijven zouden kunnen schaden. Tot voor kort zat ISDS standaard in handelsverdragen, maar het maatschappelijk verzet ertegen is sterk gegroeid. Wordt onze democratie aangetast door claimbeluste investeringsadvocaten? Of is er een alternatief model te realiseren om deze geschillen te beslechten?

Programma
In de Meet Up komen onder andere Roland Duong, Peter Bekx, Jasper van Dijk, Cecilia Olivet, Barbara Rumora-Scheltema en Susan Cohen-Jehoram aan bod. Kijk voor meer informatie over het programma op de website.

Info
Tegelicht Meet Up #51 begint om 20.00uur in de grote zaal van Pakhuis de Zwijger, Piet Heinkade 181K te Amsterdam.

Aanmelden kan via de website. De Meet Up is ook te volgen via de livestream.

Amersfoort en Rotterdam
Ligt Amsterdam niet helemaal op de route? Op woensdag 7 oktober wordt ook in Amersfoort een meet up georganiseerd. Deze start om 19:00 uur in StadsLAB033, Oude Fabriekstraat 7 te Amersfoort. Op donderdag 8 oktober wordt de Tegenlicht Meet Up georganiseerd in Rotterdam, in De Nieuwe Banier, Banierstraat 1 te Rotterdam.

Fotocredits: 'Tegenlicht Meet Up: TTIP: Recht van de sterkste', VPRO Tegenlicht‎ via Facebook
Dit artikel afdrukken