image
bloeiende rozemarijn, foto: Marialuisa Wittlin

Vooruit dan maar. Voor al diegenen onder jullie die plannen hebben om een mooie en vooral praktische kruidentuin aan te leggen in de tuin. Het lentegevoel begint te kriebelen!

Op zondag 21 mei 2006 vindt er van 10-17 uur- in de kruidentuinen van ‘De Sprenk’ in De Mortel (N-Brabant) een unieke kruidenmarkt plaats. Uniek omdat de veelzijdigheid van kruiden op allerlei manieren getoond wordt. Naast rondleidingen, lezingen, workshops, proeverijen en demonstraties is er ook gelegenheid om allerlei kruidenproducten en kruidenplanten te kopen. De bezoeker dwaalt over de paden en geniet van de professionele uitleg over de kruiden of laat zich voorlichten over de aanleg van een kruidentuin.
De bezoeker kan proeven van een heerlijke brandnetelsoep of ruiken aan de vele etherische oliën. En wat te denken van een zelfgemaakte luchtverfrisser of kruidenazijn? Altijd al willen weten hoe een kruidenzalf of kruidencreme gemaakt wordt? Hier laten ze het je allemaal zien.

Voor wie de kennis nog wat op wilt frissen zijn de lezingen aan te bevelen. En daarna is het lekker ontspannen op het kruidenterras van
‘De Sprenk’ (Lijsterlaan 28, 5425 XZ De Mortel). Ook voor de kinderen zijn er activiteiten georganiseerd, zoals een kruidenwandeling en het zelf maken van een kruidenzeepje. Voor diegene die zich wil verdiepen in het beroep van herborist bestaat de mogelijkheid om meer informatie te krijgen over de opleiding voor Herborist. Deze opleiding wordt gegeven in samenwerking met Helicon Opleidingen Helmond.

Entree: € 4,- Op de website van ‘De Sprenk’ komt t.z.t. de lijst met al de activiteiten. Voor meer informatie over het kruidencentrum kijk even op de site. Het geheim van een kruidentuin schuilt vaak in een weloverwogen aanleg en planning vooraf.

O ja... ze hebben ook een eigen wijngaard, kun je meteen even rondkijken en een lekker flesje meenemen om nog even na te genieten.


Voor meer informatie over kruidentuinen: Kruidentuin

Bron: culinairnet
Dit artikel afdrukken