Het Utrechtse restaurant Podium onder de Dom is de winnaar van de internationale Sherry-spijscompetitie Copa Jerez. "Chef Leon Mazairac en sommelier Goos van den Berg verbluften de jury met de eenvoud van hun gerechten die de bijpassende sherrywijnen voor zich lieten spreken onder het motto ‘eenvoud is al gecompliceerd genoeg’". Mazairac werd ook uitgeroepen tot Beste Chef. De Copa Jerez wordt eens in de twee jaar gehouden. Het Nederlandse team liet 6 internationale concurrenten achter zich met de gerechten waarin Nederlandse kwaliteitsproducten, zoals oesters, konijn en Oudwijkerkaas perfect met de Sherry's bleken te combineren.
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Nederland was indertijd ondanks zijn grootte een van de belangrijkste exportmarkten voor sherry.
Nu komt een aantal wijnen in tankschip naar Nederland.
De wonderlijke geschiedenis van sherry in Nederland is een onderzoek en publicatie waard. Het begrip sherry-weduwe bijvoorbeeld. Eind van de middag teut.
De sherry van Albert Heijn kwam niet naar Nederland in flessen maar per tankschip. En elk jaar dwong Albert Heijn de producten om de sherry een klein tikje zoeter te maken.
De zoveelste poging om een drankje uit de 70er jaren van de vorige eeuw weer aan de gang te krijgen. 'Het geheim dat je deelt met Sandeman' als een van de belangrijkste merken. Maar in Nederland werd de markt vooral ontwikkeld door Albert Heijn met z'n Pale Dry. Het eigen merk en 3 voor tien gulden.