Op 3 december 2015 organiseert MVO haar eerste themamiddag over oliën en vetten: Van voedingscommunicatie tot gedragsverandering, de wetenschap en praktijk over effectieve voedingscommunicatie.
Over oliën en vetten wordt veel over gezegd, geschreven en getwitterd. Meningen en trends lijken soms meer impact te hebben dan wetenschappelijke bevindingen. Verschillende bronnen en nieuwe trends kunnen verwarrend werken voor jou als professional. Wat zijn de meest recente inzichten over oliën en vetten, wat is het effect op de gezondheid, maar bovenal hoe zorg je ervoor dat adviezen worden opgevolgd?
Themamiddag
Tijdens deze middag over voedingscommunicatie en gedragsverandering brengt MVO mensen met verschillende achtergronden bijeen. De middag biedt volop gelegenheid voor debat en om te netwerken. Presentaties van verschillende sprekers en discussies over de feiten op het gebied van oliën en vetten en hoe je deze feiten kunt omzetten in gedrag wisselen elkaar af.
Programma
12:00 uur: Ontvangst met netwerklunch
13:00 uur: Welkom door Frans Claassen, Directeur, MVO - de ketenorganisatie voor oliën en vetten
13:10 uur: Vetten en Gezondheid; Ingeborg Brouwer, Hoogleraar Voeding voor gezond leven, VU
13:40 uur: Lessen uit 70 jaar voedingsvoorlichting over vetten; Boudewijn Breedveld, Gepensioneerd (voorheen adjunct directeur Voedingscentrum)
14:00 uur: Voedingscommunicatie en industrie; Kathelijn van Elk, Nutrition and Health Manager Nederland, Unilever
14:20 uur: Van wetenschap naar praktijk: Hoe breng je als diëtist de boodschap zo eenvoudig mogelijk?; Berdien van Wezel, Diëtist en directeur, 'Berdien van Wezel, diëtisten'
14:40 uur: Pauze
15:00 uur: Van betuttelen naar verleiden: nieuwe richtingen voor gedragsbeïnvloeding; Emely de Vet, Universitair Hoofddocent Gezondheidscommunicatie, Wageningen UR
15:30 uur: Debat
16:30 uur: Borrel
De middag wordt voorgezeten door Dick Veerman, Hoofdredacteur Foodlog.nl.
Info
Ben je diëtist, praktijkondersteuner, verpleegkundige, wetenschapper, voedingsexpert en werkzaam bij de industrie of bij de overheid? Meld je aan voor deze gratis themamiddag via dit formulier. Ontmoet collega professionals, krijg antwoord op je vragen en denk mee over antwoorden.
De themamiddag vindt plaats bij Impulse. Impulse is gehuisvest in gebouw Futurum Wageningen Campus en is gelegen op Stippeneng 2.
Fotocredits: 'Oil & Vinegar', Deborah Austin
Dit artikel afdrukken
Themamiddag
Tijdens deze middag over voedingscommunicatie en gedragsverandering brengt MVO mensen met verschillende achtergronden bijeen. De middag biedt volop gelegenheid voor debat en om te netwerken. Presentaties van verschillende sprekers en discussies over de feiten op het gebied van oliën en vetten en hoe je deze feiten kunt omzetten in gedrag wisselen elkaar af.
Programma
12:00 uur: Ontvangst met netwerklunch
13:00 uur: Welkom door Frans Claassen, Directeur, MVO - de ketenorganisatie voor oliën en vetten
13:10 uur: Vetten en Gezondheid; Ingeborg Brouwer, Hoogleraar Voeding voor gezond leven, VU
13:40 uur: Lessen uit 70 jaar voedingsvoorlichting over vetten; Boudewijn Breedveld, Gepensioneerd (voorheen adjunct directeur Voedingscentrum)
14:00 uur: Voedingscommunicatie en industrie; Kathelijn van Elk, Nutrition and Health Manager Nederland, Unilever
14:20 uur: Van wetenschap naar praktijk: Hoe breng je als diëtist de boodschap zo eenvoudig mogelijk?; Berdien van Wezel, Diëtist en directeur, 'Berdien van Wezel, diëtisten'
14:40 uur: Pauze
15:00 uur: Van betuttelen naar verleiden: nieuwe richtingen voor gedragsbeïnvloeding; Emely de Vet, Universitair Hoofddocent Gezondheidscommunicatie, Wageningen UR
15:30 uur: Debat
16:30 uur: Borrel
De middag wordt voorgezeten door Dick Veerman, Hoofdredacteur Foodlog.nl.
Info
Ben je diëtist, praktijkondersteuner, verpleegkundige, wetenschapper, voedingsexpert en werkzaam bij de industrie of bij de overheid? Meld je aan voor deze gratis themamiddag via dit formulier. Ontmoet collega professionals, krijg antwoord op je vragen en denk mee over antwoorden.
De themamiddag vindt plaats bij Impulse. Impulse is gehuisvest in gebouw Futurum Wageningen Campus en is gelegen op Stippeneng 2.
Fotocredits: 'Oil & Vinegar', Deborah Austin
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 2 september krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 2 september krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog