Met slechts een handvol versleten werkgevers achter de rug, is mijn ervaring misschien niet representatief. Maar ze leerden me dat vrijdag visdag is (en donderdag krokettendag). Vanaf een uur of 12.00 dreef er een indringende visbaklucht van de kantine, door de gangenstelsels naar de werkkamers. Dat was het blije signaal dat de werkweek er zo'n beetje op zat. Het ging bij al die bedrijven om kibbeling en ik stel me voor dat er vanmiddag weer tonnen aan gefrituurde witvis (niet perse kabeljauw) naar binnen is gewerkt met de opmerking: "vette vis is gezond."
Tenminste één bedrijf lijkt zich aan deze traditie te onttrekken: Van Dale. Kibbeling is daar nog puur van kabeljauw en wordt niet gefrituurd. Wat eten woordenboekmakers dan op vrijdag? Of heeft Van Dale soms een blinde vlek voor food?
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
a: Wammetjes, maar niemand durft nog toegeven dat ze dat kopen. En verse, geen zoute. Onder Belgen is er zogoed als geen traditie meer van gezouten vis, of het is droge wijting
B: het zal jullie ook vreemd lijken maar hier wordt absoluut geen gebakken vis gekocht zoals in Nederland (of Engeland). Het hele fenomeen is hier quasi onbekend.
Kantoormensen eten op vrijdag zalmmoot met zuring of gestoomde/gebakken witvis met mosterdsaus en aardappelpuree
@Nick, hoe noemen jullie daaronder die heide dan gezouten kabeljauwwangetjes/slaapspier of gefrituurde witvisbrokjes met een deegkorstje? En wat eten Vlaamse kantoormensen op vrijdag?
Kibbeling.
aan deze zijde van de Kalmthoutse Heide een totaal onbekend woord.