Schattig roze big, goedkoop stukje vlees, onderdeel van je lippenstift, alleseter en onrein dier: het varken heeft talent voor multitasken. In de eerste editie van 'Krachtvoer op toer' op 19 september worden varkens onder de loep genomen.

Op uitnodiging van de Brakke Grond neemt het Antwerpse foodfestival Krachtvoer de Amsterdamse oude Vleeshal op het Nesplein als aanleiding tot een analyse van de status van het varken. Samen met zielsverwanten de Youth Food Movement vullen ze de avond met varkensboeren, chefs en cultuurcritici. Resultaat is een pittig buffet met gesprekken over mannelijk vlees, buurtvarkens als recyclage-machines, hotdogs, kunstgeschiedenis, alternatieven en letterlijke smaakmakers tussendoor.

Gasten
- Bas Anthonissen, varkensboer
- Nathalie Snauwaert van het Spilvarken
- Beatrijs Voorneman van Reframing Studio, ontwerper van speelgoed voor varkens
- Diny Schouten, auteur van Het Spek van Slager Blom en Sus Domesticus. Eigenaresse van De Pasteibakkerij en voormalig culinair journaliste van Vrij Nederland.
- David Klingen - expert op gebied van duurzaamheidsthema’s binnen voeding. Ondernemer, o.m. Ghee Easy. Hij zal zijn licht laten schijnen op de keten van boer tot bord.

Stadstoer
Om 14.00u kun je al mee op stadstoer om de historische sporen van voedselproductie in de stad te ontdekken. De rondleiding is gratis. Meld je aan via rondleiding@brakkegrond.nl o.v.v. ‘stadstoer varken’.

Info
Krachtvoer op toer #1 wordt gehouden in het Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond, Nes 45 te Amsterdam.
De entree bedraagt €10,- en via online verkoop €8,-. Ook krijg je met verschillende passen korting. Tickets zijn te koop via de webshop.
Kijk voor meer informatie op Facebook.

Fotocredits: 'Krachtvoer op toer #1: Varkens', Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond‎ via Facebook
Dit artikel afdrukken