![image](/images/uploads/vegetarische-zwembaden.jpg)
Er is een geweldige nieuwe vinding op de markt. Verwarm zwembaden met het vet dat bij het verwerken van vlees niet meer te gebruiken is. Dat zorgt voor CO2-reductie. Geweldig, want het 'meats the truth' van de CO2 wens van de PvdD.
Maar stel nou dat je van vegetarische of zelfs veganistische beginselen bent: moet het zwembad voortaan verplicht melden dat het uitsluitend geschikt is voor vleeseters? Als ze ervan horen, zal de PvdD het moeten eisen.
PvdD-leden in en rond Eindhoven en Ermelo moeten in ieder geval opletten. Er zijn daar zwembaden en sportcentra die op beestenvet draaien.
Ik heb een heel andere vraag: levert deze manier van vetverwaarding wel genoeg op? Vet is nl. het duurst om te produceren omdat het het meeste voer kost. Meer dan vlees.
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Kijk nu, een complete site over dierlijk vet:
http://www.dierlijkvet.nl/productieproces.html
Joris, door het niet weg te gooien drukt idd niet de hele prijs op de delen die we eten, maar ... zijn er geen alternatieve bestemmingen die meer opleveren dan gebruik als brandstof? Dan hoef je nl. nog minder af te schrijven op het vlees en hoeft dierhouderij mnder op een kopie geproduceerd en -financierd te worden.
Nog beter, eet het vet gewoon op. Verwarm vervolgens de zwembaden niet. Door het extra vetlaagje wat je krijgt blijf je ten eerste beter warm, ten tweede drijf je beter...
Dit vet is een restproduct dat kennelijk nergens anders voor geschikt is, dus past het in het verwaarden en cradle to cradle concept?
Zoals je het stelt wordt er vet geproduceerd. Terwijl vet juist een bijproduct is van de vleesproductie, en je door verwaarding van bijproducten de uiteindelijke kostprijs van vlees omlaag gooit.