Maandag a.s zetten we eindelijk het nieuwe foodlog.nl online. De site staat al 2 maanden klaar. Op de een of andere manier spelen we het klaar om steeds weer een goede reden te vinden om nog even te wachten met het weghalen van de huidige.

Het probleem zit 'm in het verhuizen van de oude postings (inmiddels meer dan 3600) naar het nieuwe format. Dat bestaat uit 2 kolommen. Volgens de ontwerpers een novum. Daarbij komt dat het beeldmateriaal automatisch aanpast en plaatst. Daardoor kan er nogal wat verspringen.

Omdat er zoveel goede redenen zijn om alles eerst recht te trekken, zetten we de hele boel gewoon in 1 keer om en posten we vanaf maandag in het nieuwe format. Onderwijl gaan we gewoon door met verbouwen naar het nieuwe jasje.

De site heeft vier nieuwe features:
- 8 katernen met 8 aparte feeds
- een poll
- inloggen voor vaste posters en veel-reageerders. Daarmee kun je eindelijk wat Nick Trachet al zo lang wilde:je eigen reacties redigeren. Dat kan gewoon aan de 'voorkant'.
- een nieuwsbrief met de headlines van de voorgaande week

Verder blijft foodlog.nl wat het was. We zeggen het alleen op een nieuwe manier: verhalen over eten en wat je er van weten wilt. Dat is wat bescheidener dan de huidige formulering: het verhaal achter eten, hoe het op je bord komt en wat het doet in je lijf. Zo eenvoudig is nl. niet. Er is niet zomaar 1 verhaal. Dat hebben inmiddels bijna 3 jaar foodlog.nl wel geleerd. De werkelijkheid heeft laagjes. Gelukkig maar, want dan kun je er lekker in spitten, zaaien en planten. En wieden natuurlijk.
Dit artikel afdrukken