De hedendaagse consument zoekt steeds vaker naar producten die niet alleen gezond zijn, maar ook verrassen in smaak en textuur. Peulvruchten passen perfect in dit plaatje: ze zijn voedzaam, veelzijdig, zitten vol eiwitten en vezels en bieden tal van culinaire mogelijkheden. Het uitbreiden van het assortiment is in lijn met de missie van Bonduelle om consumenten te inspireren om vaker een plantaardige maaltijd op tafel te zetten.

Zwarte Kikkererwten
De zwarte kikkererwten, een variant die nog relatief onbekend is bij het grote publiek, hebben een unieke, diepe kleur en een nootachtige smaak. Deze peulvrucht is rijk aan plantaardige eiwitten en vezels en zit bomvol goede voedingsstoffen, wat het een ideale keuze maakt voor consumenten die hun plantaardige eiwitinname willen verhogen.

Daarnaast voegen zwarte kikkererwten een visueel interessante component toe aan salades, curry’s, soepen en stoofschotels, wat de maaltijdbeleving van de consument naar een hoger niveau tilt.

Adzuki Bonen
Adzuki bonen, al eeuwenlang een favoriet in de Aziatische keuken, worden steeds populairder in de Westerse wereld. Hun zoete, aardse smaak maakt ze een uitstekende toevoeging aan zowel hartige als zoete gerechten. De adzuki bonen zitten daarnaast ook nog eens vol met plantaardige eiwitten en vezels.

Consumenten die op zoek zijn naar nieuwe smaakervaringen zullen de veelzijdigheid van adzuki bonen kunnen waarderen, of het nu in een traditionele bonenstoofpot is, of als een verrassend ingrediënt in desserts zoals Japanse mochi of brownies. Daarnaast is de adzuki boon een goede smaakmaker in wokgerechten en salades.

De hedendaagse consument zoekt steeds vaker naar producten die niet alleen gezond zijn, maar ook verrassen in smaak en textuur. Peulvruchten passen perfect in dit plaatje

Mung Bonen
Mung bonen, vaak geprezen om hun vele gezondheidsvoordelen, zijn een belangrijke bron van plantaardige eiwitten, vitamines en mineralen en zijn een perfecte vleesvervanger. Deze groene peulvruchten, de voorlopers van taugé, hebben een zachte nootachtige smaak en een romige maar toch knapperige textuur, waardoor ze uitstekend passen in soepen, stoofschotels en salades.

In Indiase gerechten zoals curry en dahl komen de mung bonen helemaal tot hun recht, maar hun frisgroene tint geeft ook elk ander gerecht een kleurrijke oppepper.

Pinto Bonen
Pinto bonen zijn echte klassiekers in de Latijns-Amerikaanse keuken. Ze worden vaak als vleesvervanger gebruikt in chili’s en burrito’s maar ook in soepen. Voor consumenten die houden van comfort food met een twist, zijn pinto bonen de ideale keuze.

Hun veelzijdigheid in de keuken maakt ze een essentieel product voor iedereen die van koken houdt en nieuwe smaken wil ontdekken.

Breng je stem uit

Verdienen deze nominaties jouw stem? Ga naar de stemwebsite en kies daar jouw favorieten.

Dit artikel afdrukken