Het haventerrein in Den Oever wordt omgetoverd tot een culinair walhalla voor visliefhebbers. Het VIStival staat geheel in het teken van vis die in de Hoofdstad van de ZeeVerse Vis wordt aangeland door de vissers.

Voor een klein bedrag kun je genieten van verschillende vishapjes bereid door chefs, vissers en lokale ondernemers. Met de opbrengsten worden lokale goede doelen ondersteund. Het Nederlands Visbureau komt langs met Hollandse garnalen, die veelal door Oeverse vissers worden gevangen. 's Morgen vanaf 8.30 uur kun je bij de ZeeVerse Vismarkt vis kopen voor thuis.

Programma naast het eten
Het blijft niet alleen bij kookdemonstraties en eten. Zo is er in de visafslag een visvoeltafel, maar een kijkje in het zeeaquarium en een rondvaart op het wad behoren ook tot de mogelijkheden. De Visserijschool is aanwezig met films over de visserij en diverse schaalmodellen van vistuigen en er worden netten geboet. De leraren van de visserijschool, oud-vissers, zijn aanwezig om vragen te beantwoorden en meer te vertellen over het leven in de visserij. Er is ook een markt met 70 kraampjes waar lokale ondernemers hun waar presenteren. Kinderen kunnen zich ook nog is uitleven op het grote springkussen.

De dag wordt omlijst door muziek van diverse koren en café Tante Pietje verzorgt de drankjes.

Het VIStival is op het haventerrein in Den Oever. Op de website van het festival kun je terecht voor meer informatie.

Fotocredits: Wieringen VIStival
Dit artikel afdrukken