VIStival is een culinair evenement dat geheel in het teken van vis van onze Nederlandse vissers staat. Lokale chef-koks en kokkerellende vissers van het Visbakteam laten zien wat er in huis is. Ze laten zien hoe simpel het bereiden van een oer-Hollands visje is. Je kunt al een gerechtje proeven voor een klein bedrag en de opbrengsten ondersteunen lokale doelen.

In de visafslag staat een mooie vis-voeltafel waar een enthousiaste oud-visser je kennis laat maken met de verschillende vissoorten. Hij vertelt hoe je de verschillende vissoorten kunt herkennen, grappige weetjes en leuke anekdotes!

De Visserijschool is aanwezig met diverse schaalmodellen van vistuigen en je ziet hoe het boeten van netten in zijn werk gaat. De leraren van de visserijschool, oud-vissers, zijn aanwezig om vragen te beantwoorden en meer te vertellen over het leven in de visserij.

Langs de kade liggen verschillende kotters waar vissers je meer kunnen vertellen over de verschillende vistechnieken. In de hal van de visafslag, waar ook de wekelijkse ZeeVerse Vismarkt plaats vindt, kun je kijken in aquaria en genieten van een rondvaart. Ook zijn er demonstraties, zie je hoe een echte visveiling in zijn werk gaat en mag je zelf proberen een visje te kopen via de veilingklok.

Dit jaar is de markt groter dan ooit. Er zijn zo’n 80 tot 100 kraampjes verspreid over het gehele haventerrein. De markt is bekend om zijn diversiteit, streekproducten, kleding, visserij gerelateerde kramen en de vele foodkramen. Gedurende de dag geniet je van muziek en met een lekker drankje van café Tante Pietje kan de dag niet meer stuk.

Informatie
Datum: 15 juli 2017
Tijd: 10.00 – 18.00 uur
Kosten: gratis
Locatie: Den Oever, Haventerrein

Kijk voor het programma en meer informatie op de website.
Dit artikel afdrukken