Oorspronkelijk was Vlaggetjesdag de dag waarop vissersschepen met vlaggetjes versierd lagen in de haven om vervolgens uit te varen en op haring te gaan vissen. Tegenwoordig is het een feestelijk programma met allerlei activiteiten en natuurlijk ook heerlijke haring.

Vrijdag
Vrijdag is de dag van de haringparty, van 17.00 tot 19.00uur in de Tweede Haven. Deelname is mogelijk als bedrijf, maar ook individueel is iedereen van harte welkom tijdens deze Vlaggetjesdag-traditie.

's Avonds kan er meegezonden worden tijdens de SingAlong Vlaggetjesdag vanaf 19.30uur in de Tweede Haven van Scheveningen.

Zaterdag
Vlaggetjesdag! Een dag vol met activiteiten als muziek, voetbal, oude zeilloggers, miniatuurschepen, rondvaarten en demonstraties van Scheveningse ambachten. Ook zijn er kinderactiviteiten zoals oud-Hollandse kinderspelen, een kinder-Haring Proeflokaal en Gym. Alle activiteiten vinden op Scheveningen plaats in het oude centrum en rond de haven. Kijk voor het volledige programma en de plekken van de activiteiten op de website.

Zondag
Op zondag is de Gospel aan de haven, een mooie, swingende, warme bijeenkomst voor alle religieus geïnteresseerden. Kom naar de 2e Haven van Scheveningen, aan de Dr. Lelykade van 11.30-13.00uur.

Kijk voor meer informatie op de website.
Dit artikel afdrukken