image

Dierenbescherming Nederland zal op korte termijn haar logo zetten op vlees dat volgens welzijnsnormen van de vereniging is geproduceerd. Dat zei directeur Thomas Posthumus Meijes van de Dierenbescherming gisteren tijdens de officiële opening van de nieuwe proefstal voor varkens in Raalte door minister Veerman. Het gaat om vlees van verschillende diersoorten.
De Dierenbescherming wil de consument de keuze bieden voor vlees, dat afkomstig is van dieren die een goed leven hebben gehad. Posthumus Meijes zei dat de Dierenbescherming realistisch genoeg is om te beseffen dat dieren gehouden worden voor vleesproductie, en dat boeren daar ook een boterham aan moeten verdienen.

Dat de Dierenbescherming in samenwerking met LTO Nederland in Raalte een proefstal opzet waar varkens onder diervriendelijke omstandigheden worden gehouden, noemt de directeur van de Dierenbescherming een balanceerkunstje.

Annechien ten Have van de vakgroep varkenshouderij van LTO Nederland noemt de zogenoemde comfort-class-stal een kennis- en inspiratiebron waarvan zij hoopt dat een of meer elementen uiteindelijk hun weg zullen vinden in de reguliere varkenshouderij.


Bron: ZIBB Land- en tuinbouw
Dit artikel afdrukken