Het kabinet denkt dat het noodzakelijk is om de vleesconsumptie omlaag te brengen, willen we onze CO2-reductie halen. Veel Postbus 52-spotjes dus en een website www.donderdagzonderdag.nl. En dan, omdat dat toch niet werkt, een heffing.

"Het kabinet gaat werk maken van het terugdringen van de vleesconsumptie.

Het ministerie van Vrom ontwikkelt, samen met LNV en Ontwikkelingssamenwerking, een zogeheten beleidsvisie die de consumptie moet tegengaan. Deze verschijnt in de eerste helft van 2009, meldt het Agrarisch Dagblad.Vleesheffing
Aan welke maatregelen het kabinet denkt om het eten van vlees te ontmoedigen is nog onduidelijk. Waarschijnlijk wordt op de ministeries gedacht aan de mogelijkheid van een vleesheffing. Daarnaast ligt voor de hand dat het kabinet gaat inzetten op voorlichtingscampagnes.

Broeikasgassen
Volgens het kabinet is minder vlees eten nodig om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen. Momenteel loopt al onderzoek naar de overgang van de consumptie van dierlijke naar plantaardige eiwitten, zoals het kabinet het formuleert. Dat onderzoek moet eind deze maand klaar zijn.
"

Distrifood uit Agrarisch Dagblad
Dit artikel afdrukken