Hoeveel gooien jullie erbij? Of toch maar Cola?
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Overigens voeg ik naast citroen per liter ook ongeveer 20 gram citroenzuur toe. Vervolgens de siroop filteren. Gooi de flessen in een grote pan die je vervolgens aan de kook brengt. Laat in het hete water afkoelen en uw fles blijft een jaar lang goed! Of langer
Ook ik heb van de week vlierbloesemlimonade gemaakt. Ik begon met 1 kg suiker op een liter. Ik heb later opnieuw verwarmd en er per liter een halve kilo aan toegevoegd.
Stuk beter!
Hallo Rick,
Volgens mij is de citroen die zorgt voor conservering.
Groet, Jacqueline
Vroeger maakten wij huis elke zomer vlierbloesensiroop, heerlijk. De verhouding die je schetst is die die ik ook toepaste. Mijn moeder doet het nog steeds en schenkt ons elke jaar een paar potjes. Je kunt hem trouwnes ook bij de ikea kopen.... wel iets minder lekker.
Als je minder suiker wilt gebruiken raad ik je aan even dieper in alternatieve conservering te duiken (zuur/alcohol,steriliseren enz. )
Na het trekken in de bloemen en citroen(2-3 dagen) de bloel goed zeven in een schoonkaasdoek. De overgebleven siroop opnieuw verhitten (pas op dat het niet aankoekt)en in kleine potjes/flesjes (glas) heet afvullen en ze direct na het sluiten op z'n kop zetten. Dan gaat het zeker lang mee (6-12 maanden). Na openen is de houdbaarheid met minder suiker echter beperkt, vandaar de kleine verpakking!
Groeten,
Rick Grooten
Moniek, ga ik eindelijk ook eens proberen!