Slokgrootte
In onderzoek van Pascalle Weijzen en collega's van de Universiteit Wageningen is het effect van slokgrootte (kleine slok: 5g; grote slok; 20g) en energiedichtheid van sinaasappellimonade op inname en sensorisch specifieke verzadiging onderzocht. Doordat de limonade geconsumeerd werd door een slangetje dat verbonden was met een pomp werd de duur van blootstelling in de mond bij verschillende slokgroottes gecontroleerd. Bij een gelijke consumptie hoeveelheid was de blootstellingsduur aan limonade in de grote slok conditie veel korter (10s/100g) dan in de kleine slok
Bronnen:
DiMeglio DP & Mattes RD (2000) Liquid versus solid carbohydrate: effects on food intake and body weight. Int J Obes Relat Metab Disord 24, 794-800.
Van Baak MA & Astrup A (2009) Sugars and body weight. Obes Rev 10 (Suppl. 1), 9-23.
Zijlstra N, Mars M, de Wijk RA, Westerterp-Plantenga MS, de Graaf C (2008). The effect of viscosity on ad-libitum food intake. Int J Obes 32, 676-83.
Bron: Voeding.nu
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook