We kunnen niet zonder voedsel. Daar handelen we alleen niet naar. In plaats van te zorgen dat er gezond en voldoende voedsel is voor iedereen, nu en in de toekomst, gaan velen voor korte termijn gewin. Dat levert problemen op voor mensen, dieren en natuur. We snijden onszelf op de lange termijn in de vingers. Dit moet anders; meer richting een eerlijk en duurzaam landbouw- en voedselsysteem.

Gelukkig zijn overal in Nederland mensen in beweging om ons voedselsysteem te veranderen. Het Voedsel Anders netwerk wil hen een platform bieden. We willen deze mensen, groepen en organisaties met elkaar in contact brengen om de beweging te laten groeien en de roep om verandering verder te versterken.

Platform
Daarom faciliteert Milieudefensie, als onderdeel van Voedsel Anders, op zaterdag 13 juni een netwerkdag met ruimte voor uitwisseling, kruisbestuiving en de ontwikkeling van plannen op weg naar een duurzaam en eerlijk voedsel- en landbouwsysteem. Dingen die leven binnen de Voedsel Anders beweging. Een dag met workshops, lezingen, debatten, veel open ruimte, borden vol goed voedsel, inspiratie, gezelligheid en live muziek!

Meer informatie
Het (voorlopig) programma is klaar. Er zijn verschillende tickets: voor de toegang tot de netwerkdag inclusief lunch, € 17,50, of voor de netwerkdag inclusief lunch en een vegetarische barbecue voor €27,50. Kijk voor meer informatie op de website van Milieudefensie en het Facebook event.

De netwerkdag vindt plaats op Landgoed Kraaybeekerhof te Driebergen.

Fotocredits: Voedsel Anders Netwerkdag via Facebook
Dit artikel afdrukken