"Over eten valt veel te zeggen en iedereen heeft er een mening over. Voedsel raakt je. Tegelijk is er veel onduidelijkheid over productiewijzen, samenstelling van voedingsmiddelen, gezondheid of voedselveiligheid. Dat brengt emotionele speculatie en giswerk op gang en soms krijgt de fantasie de vrije loop.'"
En zo kwam dus een nieuw boek tot stand: Voedsel en voeding: zin en onzin (ISBN 90-8686-009-5, 172 pp's, € 26,50).
Pieter Walstra en Tiny van Boekel, twee Wageningse hoogleraren geven in dagelijkse taal een systematisch overzicht van de wereld van voedselproductie en -consumptie. Uiteraard blijft het onvolledig, maar dat is de auteurs niet euvel te duiden: met voedsel en voeding kun je een encyclopedie vol schrijven. "Prof. Pieter Walstra, emeritus hoogleraar en prof. Tiny van Boekel, hoogleraar Productontwerpen en kwaliteitskunde aan Wageningen Universiteit zetten de feiten rond voedsel en voeding op een rij. Zij beschrijven aan de hand van hun jarenlang gebruikt onderwijsmateriaal de complexiteit van de huidige voedselproductie - van de grond tot de mond - de eigenschappen en waar die van afhankelijk zijn, de verwerking en de waarde en gevaren van het opgenomen voedsel voor het menselijk lichaam. De twee levensmiddelentechnologen baseren zich vooral op wetenschappelijk onderzochte of beschreven processen. Daar waar zij op slecht of niet-onderbouwde weerstanden stuiten, bijvoorbeeld claims van fabrikanten of de achterhaalde mening van consumenten, scheiden zij de feiten van de fabels.
Ik ben razend benieuwd en ga het aanschaffen. Meer weten
Dit artikel afdrukken
En zo kwam dus een nieuw boek tot stand: Voedsel en voeding: zin en onzin (ISBN 90-8686-009-5, 172 pp's, € 26,50).
Pieter Walstra en Tiny van Boekel, twee Wageningse hoogleraren geven in dagelijkse taal een systematisch overzicht van de wereld van voedselproductie en -consumptie. Uiteraard blijft het onvolledig, maar dat is de auteurs niet euvel te duiden: met voedsel en voeding kun je een encyclopedie vol schrijven. "Prof. Pieter Walstra, emeritus hoogleraar en prof. Tiny van Boekel, hoogleraar Productontwerpen en kwaliteitskunde aan Wageningen Universiteit zetten de feiten rond voedsel en voeding op een rij. Zij beschrijven aan de hand van hun jarenlang gebruikt onderwijsmateriaal de complexiteit van de huidige voedselproductie - van de grond tot de mond - de eigenschappen en waar die van afhankelijk zijn, de verwerking en de waarde en gevaren van het opgenomen voedsel voor het menselijk lichaam. De twee levensmiddelentechnologen baseren zich vooral op wetenschappelijk onderzochte of beschreven processen. Daar waar zij op slecht of niet-onderbouwde weerstanden stuiten, bijvoorbeeld claims van fabrikanten of de achterhaalde mening van consumenten, scheiden zij de feiten van de fabels.
Ik ben razend benieuwd en ga het aanschaffen. Meer weten
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 3 augustus krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
klinkt zeker interessant! ik zet 'm op mijn verlanglijstje.
Uiteraard, want je kent inmiddels één van mijn stokpaardjes: wetenschap en dus ook de hier neergezette kennis is en blijft kennis in ontwikkeling - ook al is er genoeg pragmatische zekerheid omtrent een heleboel zaken (goddank!). Ben dus vooral benieuwd naar de balans.
Oh ik ben ook benieuwd! Misschien ga ik het ook wel aanschaffen. laat je hier nog weten wat je ervan vindt als je het eenmaal uit hebt Dick?